“Als franchisenemer van het zorgconcept ‘Het Andere Wonen’ leef ik mijn droom”

Na 37 jaar als leidinggevende in de gezondheidszorg gewerkt te hebben, besluit Theo Maessen zijn droom achterna te jagen. Hij start als franchisenemer in het zorgconcept ‘Het Andere Wonen’ in Roermond. Met de hulp van financieel adviseur Leon Brouns van Cygnus werkt hij zijn businessplan uit en krijgt hij de investering rond. Inmiddels draait de onderneming goed en zijn de 24 zelfstandige appartementen bewoond door mensen met een zorgindicatie, eventueel samen met hun partner.

“‘Het Andere Wonen’ is een prachtig kleinschalig zorginitiatief”, vertelt Theo Maessen. “We hebben twintig appartementen, van sociale huur tot appartementen in het hogere segment. Zo is iedereen welkom. Oók partners. Want vaak gaan mensen met bijvoorbeeld dementie na verloop van tijd naar een instelling en blijft de partner thuis wonen. Wij willen mensen niet uit elkaar halen, maar hen samen een fijn thuis bieden.” De bewoners ontvangen persoonlijke zorg en aandacht en er wordt slim gebruik gemaakt van domotica. In de gemeenschappelijke ruimte staat elke dag een verse maaltijd op tafel en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Theo woont zelf op het complex en eet iedere dag gezellig mee. “Mijn vriendin werkt bij mij als allround medewerker en doet onder meer met mij de facturatie en loonadministratie. “Wij zien bewoners niet als patiënt, maar als mens met een eigen levensverhaal”, aldus Theo.

Financieel advies van Cygnus

Toen Theo besloot deze franchiseonderneming te starten, won hij financieel advies in bij Cygnus. Leon Brouns stond én staat hem bij. “Leon heeft eerst een screening gedaan; hij heeft mijn businessplan en financiële situatie geanalyseerd. Aan de hand daarvan heeft hij mij voorzien van advies. Ik had een flink startkapitaal nodig, Leon kent de weg in de investeringswereld en dat helpt enorm.” Theo ervaart de begeleiding van zijn adviseur als prettig. “Leon is open, denkt actief mee en komt altijd met een oplossing. Hij heeft me laten inzien hoe belangrijk overzichten en targets zijn. Elke maand hebben we een contactmoment om de cijfers samen te evalueren. Dat geeft mij een goed inzicht in de vooruitgang en verbeterpunten. Leon geeft me praktische tips over hoe ik bepaalde zaken kan aanpakken, en dat waardeer ik erg. Mede dankzij hem voelt mijn werk nu niet meer als werk, maar als een mooie manier van leven!”

Waarom Cygnus?

Financieringsscan aanvragen

Krijg snel inzicht in jouw financieringsmogelijkheden