Cygnus begeleidt jou met de juiste overnamefinanciering

Overname financiering

Heb je plannen om een bedrijf over te nemen of wil je je bedrijf verkopen? Dan is het belangrijk je objectief te laten adviseren. Niet alleen over het financieren ervan maar ook over je motivatie, je doelstellingen en de slagingskans. Cygnus helpt jou bij het concretiseren van je doelstellingen, daarbij houden we de focus op het financiële succes van de overname. Om de koop of verkoop van een bedrijf te laten slagen, is geld nodig. Uiteindelijk kun je heel lang met elkaar in gesprek zijn, maar er zal nooit een handtekening komen als de financiering niet voor elkaar is. Naast het begeleiden van de overname, zorgen wij voor het vinden van de juiste financiering van de transactie. Omdat wij onafhankelijk zijn, kunnen wij namens jou in gesprek gaan met ons netwerk aan banken, financiële instellingen en private investeerders om voor jou de beste financieringsoplossing te vinden.

Financieringsoplossingen

Wil je een bedrijf overnemen, dan kan Cygnus jou helpen bij het helder krijgen van je financieringsbehoefte en de juiste financiering voor jou samenstellen. Ga je de aankoop uit eigen middelen financieren of heb je vreemd vermogen nodig? Als je vreemd vermogen nodig hebt, zijn er verschillende opties. Je kunt ook denken aan een mix van deze opties. Jouw adviseur van Cygnus staat je graag bij bij het voeren van de gesprekken en het doen van de juiste financieringsaanvraag.

Geld lenen voor de overname van een bedrijf kan vaak het meest voordelig via de bank. Het voordeel is bovendien dat je zelf zeggenschap blijft houden en je hoeft geen aandelen uit te geven. Wel is het zo dat de bank vooral kijkt naar de zekerheden die de onderneming biedt, de focus ligt met name op de harde getallen en wat minder op jouw persoonlijkheid als ondernemer. Natuurlijk bereiden wij altijd de financieringsaanvraag goed met je voor zodat zowel jij als de bank precies weten wat jullie aan elkaar hebben.

 

Een bedrijfsovername kan gefinancierd worden met behulp van crowdfunding. Hierbij haal je online geld op bij verschillende investeerders die willen investeren in de overname tegen een bepaald rendement. Wel weten we dat crowdfunding niet altijd geschikt is omdat een bedrijfsovername vaak geheimhouding vereist. Voordat iemand bereid is te investeren in een bedrijfsovername, wil hij of zij vaak de details weten. Wij onderzoeken met jou altijd de verschillende opties.

Het is vaak ook een optie de bedrijfsovername te financieren met de huidige eigenaar. Je kunt bijvoorbeeld de mogelijkheid van gespreid betalen bespreken. Vaak betaal je in zo’n geval een gedeelte bij aanvang van de overname en betaal je de rest in delen in latere jaren. Cygnus kan jou helpen bij het voeren van de gesprekken en het inventariseren van de mogelijkheden.

Uit ervaring weten wij dat er veel kapitaal in de markt is en dat er private investeerders zijn die graag geld steken in bedrijven en overnames. Vaak zijn deze investeerders zelf oud-ondernemer en vinden ze het vanuit hun vroegere werk interessant. Soms wil een private investeerder mede-aandeelhouder worden en brengen ze naast geld ook hun kennis in. Cygnus heeft een netwerk aan private investeerders die we in geval van een bedrijfsovername altijd eenvoudig kunnen benaderen.

Cygnus zorgt voor een goed onderbouwde financieringsaanvraag

Voor alle financieringen geldt: wij zorgen voor de juiste onderbouwing en documenten die de geldverstrekkers nodig hebben. De meest traditionele manier van overnamefinanciering is het aangaan van een bancaire lening. Banken zijn over het algemeen risicomijdend en daarom is het essentieel om een financieringsaanvraag goed te onderbouwen. Naast bancair zijn er andere financieringsmogelijkheden zoals een financiering vanuit een private investeerder. Cygnus beschikt over een netwerk aan private investeerders waarmee we namens jou in gesprek kunnen.

Krijg advies van een overname adviseur

Stel vrijblijvend al je vragen of maak direct een afspraak met een
specialist bij jou in de buurt. 

Daarom Cygnus

De adviseurs van Cygnus hebben jarenlange ervaring opgedaan in de financiële wereld. Van ons mag je verwachten dat wij zoeken naar de beste oplossing. Met onze ervaring, kennis, netwerk en expertise vinden we altijd de financieringsoplossing die bij jou past.

  • Persoonlijk advies

  • Betrokken experts

  • Verantwoorde oplossingen

Kan ik je helpen?

Zit je nog met vragen? Stel ze gerust; ik help je graag verder!

Leon Brouns

managing partner

Cygnus bedrijfsadviseur Leon Brouns