Cygnus ontzorgt bij bedrijfsovername

Elf jaar geleden kwam Christian Kapitein in dienst bij autobedrijf Cocar in Oudenbosch. "Van het een kwam het ander", zegt Christian. "De afgelopen vijf jaar was ik mede-eigenaar van de werkplaats en kon ik de tijd nemen om klanten en leveranciers naar me toe te trekken om de overgang zo soepel mogelijk te maken. Afgelopen januari brak het moment aan om de overname door te zetten en moest er geld op tafel komen."
cygnus breda_financiering autococar

“Iedereen heeft zijn eigen kracht en is goed in een bepaald vak, daar ben ik van overtuigd. Bij mij is dat de autohandel. Wij verkopen en repareren auto’s in alle soorten en maten, vooral de hoge middenklasse, en rijden ook Wegenwacht. De ANWB huurt ons in om de piekmomenten in pechhulp op te vangen in de regio West-Brabant, in een straal van een half uur om ons bedrijf heen. Dat doen we met een team van vijf mensen”, vertelt Christian. “Omdat ik liever focus op dingen waar ik goed in ben, ging ik op zoek naar iemand die de weg weet in financieringen en mij kon ontzorgen.”

Voldoende mogelijkheden

“Alles zelf uitzoeken duurt gewoon veel langer en er zat wat tijdsdruk op. Mijn bank doet regelmatig zaken met Carsten van der Leek van Cygnus en schakelde me door naar hem. We hadden een goed gesprek en zetten de visie, doelstellingen en planning op een rij. Carsten zag voldoende mogelijkheden om op voort te borduren. We brachten het papierwerk in orde en hij ging aan de slag om de financiering te kunnen realiseren.”

Vertrouwen op je adviseur

“Je zet een grote stap en moet kunnen vertrouwen op je adviseur. Ik ben goed op de hoogte gehouden en wist waar ik aan toe was. Carsten is altijd bereikbaar en voegt de daad bij het woord, dat vind ik heel belangrijk. Hij zorgt voor transparantie, communiceert duidelijk en pakt door. Uit drie partijen kozen we de financier die het beste in mijn straatje paste; voor mij was het de perfecte oplossing. Carsten heeft zelfs nog tips gegeven voor de overname zelf, wat er in het koopcontract moest komen en waar ik op moest letten. Kort samengevat: het was heel prettig om met hem te werken.”

Financieringsscan aanvragen

Krijg snel inzicht in jouw financieringsmogelijkheden.

Vind een financierings-specialist

Door heel Nederland staan we voor je klaar. Maak vrijblijvend een afspraak