Cygnus realiseerde financiering waardoor webshop kan groeien

“Corona heeft een heleboel consumenten naar webshops geleid, waaronder die van mij. De vraag groeide dusdanig dat ik behoefte kreeg aan grotere voorraden. Maar toen ik voor de financiering daarvan bij mijn reguliere bank aanklopte, kreeg ik nul op het rekest. Via via kwam ik in contact met Cygnus. Adviseur Wilco Nederhof wist precies wat er nodig was aan stukken en onderbouwing waardoor de financiering snel voor elkaar kwam. Nu kan ik met de webshop mijn groeistrategie realiseren”, aldus de internetondernemer.

Cygnus werkt nauw samen met verschillende financiers. Wilco Nederhof licht toe: “Als ondernemer ben je vooral bezig met je bedrijf en alle drukte die daarbij hoort. Je voorraad, je marketing, sales en wellicht ook het aansturen van mensen. Het aanvragen van een financiering lijkt op het eerste gezicht misschien makkelijk maar als je alles helemaal goed wilt aanleveren, dan kost dit nog behoorlijk wat tijd. Zeker als je niet exact weet wat de geldverstrekker nu precies onderbouwd wil zien, kan het een behoorlijk ingewikkeld traject zijn.”

Het verhaal achter de ondernemer

Als een ondernemer die op zoek is naar groeikapitaal bij Cygnus aanklopt, dan verdiepen de adviseurs zich eerst in de vraagstelling en het verhaal achter de ondernemer. Als het plan en doelstellingen kloppen, dan gaat de adviseur na welke financieringspartij het best past. Cygnus kent de financieringsmarkt als geen ander, ook weten de adviseurs precies welke onderbouwing er nodig is om de aanvraag succesvol te kunnen afronden.

Cygnus nam papierwerk uit handen

“Wilco wilde inzicht in mijn jaarcijfers, de groeipotentie en de prognoses. Maar ook inzicht in hoelang het duurt voordat de voorraden daadwerkelijk omgezet worden in een order. Ik voelde mij gesteund en begrepen. Het fijne was dat Wilco al het papierwerk rondom de aanvraag regelde en het op de juiste manier verwoordde. Dat heeft mij heel veel tijd bespaard. Bovendien had ik uiteindelijk de keuze uit een drietal offertes. Het was fijn dat ik een keuze had en al met al ging het best snel. Ik ben heel blij dat ik met deze financiering verder kan met het uitbreiden van mijn webwinkel. Als ik weer een financieel of bedrijfsmatig vraagstuk heb dan zal ik zeker opnieuw bij Cygnus aankloppen. Ze werken vlot, zijn toegankelijk en weten wat je als ondernemer nodig hebt.”

Behoefte aan groeikapitaal voor je onderneming?

Neem contact op met Cygnus, er is altijd een adviseur in jouw buurt die je met plezier ter zijde staat en die je een heleboel werk uit handen neemt!

Waarom Cygnus?

Financieringsscan aanvragen

Krijg snel inzicht in jouw financieringsmogelijkheden