Cygnus, zijn jullie een franchiseformule?

franchiseformule cygnus

Cygnus, zijn jullie een franchiseformule? Een vraag waar we inmiddels met trots: Ja op kunnen antwoorden. Om deze vraag met Ja te kunnen beantwoorden is veel aan vooraf gegaan. We nemen je als lezer graag mee in onze reis van de afgelopen maanden. 

Onze eerste kennismaking met de Franchiseadviseur uit Nuenen was via een potentiële franchisepartner. Hij had De Franchiseadviseur ingeschakeld om hem te begeleiden bij de keuze tussen meerdere formules waar hij zijn oog op had laten vallen. Op de vraag of het goed was dat hij onze overeenkomst met Bart van de Schoot, van de Franchiseadviseur, zou bespreken hebben we direct ja gezegd. Sterker nog, we hebben aangegeven dat we daar graag bij wilden zijn, omdat we daar zelf ook van zouden kunnen leren.

Toen wij voor de eerste keer het kantoor van De Franchiseadviseur binnen kwamen had Bart direct enkele vragen voor ons. Hebben jullie een franchisehandboek? Zijn jullie een harde of een zachte franchise organisatie? Vragen waar wij simpel gezegd geen goed antwoord op hadden.

Wij vinden het belangrijk dat Cygnus een kwalitatief hoogstaande en professionele organisatie is. Daarom zijn we in navolging van onze franchisepartner een samenwerking aangegaan met De Franchiseadviseur. Samen met zijn team hebben we super hard gewerkt om in korte tijd een mooie franchiseformule op te zetten. Die voldoet aan alle richtlijnen waar een franchise organisatie aan moet voldoen. Die klaar is om de markt te betreden. De belangen van zowel de franchisegever als die van de franchisepartners zijn daarin volwaardig meegenomen.

De Franchiseformule vastleggen

De eerste maanden hadden we vooral veel overleg. We vonden én vinden het heel belangrijk dat ons DNA niet verloren zou gaan in een strakker en formeler concept. Daarom is onze visie vertaald naar een formule schets en zijn we vanaf daar gaan bouwen. Toen eenmaal de uitgangspunten van de franchiseformule waren bepaald, werd het tijd dit verder uit te werken en vast te leggen. Dit hebben we vertaald in een franchiseovereenkomst en franchisehandboek. Hier merkten we meteen de meerwaarde van De Franchiseadviseur, aan alles werd gedacht. Omdat De Franchiseadviseur ook franchiseraden begeleidt werd er ook bij ieder besluit goed nagedacht wat de gevolgen voor onze franchisepartners waren. Zo zijn we er zeker van dat de overeenkomsten juridisch in orde zijn en zijn ze ook een correcte weergave van de formule en samenwerking. Niet alleen volgens de letter, maar nog meer volgens de geest van hoe wij een samenwerkingsorganisatie zien. 

Gedurende het proces 

We hebben onze franchisepartners bij het hele proces betrokken. Er zijn verschillende bijeenkomsten geweest om de voortgang te bespreken. Ook hebben we een klankbord groep opgericht die intensief betrokken was bij het opstellen van de overeenkomst en het handboek. Zij vormde de testgroep en zonder hun instemming gingen we niet verder. 

We hebben de samenwerking met De Franchiseadviseur als ontzettend waardevol ervaren en zijn heel blij dat we deze stap hebben genomen. 

De volgende fase

Nu ons franchiseconcept staat als een huis nemen we gelukkig geen afscheid van De Franchiseadviseur. We zijn blij Bart als adviseur bij ons team te kunnen betrekken. Ook zal hij mede verantwoordelijk zijn voor de werving en selectie van nieuwe franchisepartners. Met zijn enorme ervaring weten wij zeker dat ook dit een mooi project gaat worden. 

Contact

Picture of Jurgen Aarts

Jurgen Aarts

Directeur

Neem contact op