“Dankzij de adviezen van Cygnus kon ik Allparts Elmu overnemen”

Soms komen jongensdromen uit. Het gebeurde Peter van Rens die altijd met veel plezier in de automaterialenbranche werkte, maar ooit een eigen bedrijf wilde als de mogelijkheid zich zou aandienen. En dat gebeurde: een half jaar geleden kreeg hij de kans. "Dankzij de adviezen van Geert-Jan Berning van Cygnus Nijmegen ben ik nu de trotse eigenaar van Allparts Elmu Automaterialen", vertelt Peter.
bedrijfsovername Allparts Elmu

Peters carrière begon bij een garage en al snel stapte hij over naar een bedrijf in automaterialen. “Daar werkte ik jaren met plezier. In 2012 benaderde Jan Mulder van Allparts Elmu Automaterialen mij. We kenden elkaar al langer en ik wist dat hij Elmu jaren geleden samen met zijn vader had opgericht. Hij vond het tijd om het bedrijf een nieuwe boost te geven en vroeg of ik daarbij wilde helpen. Dat vond ik een mooie uitdaging. Ik liet hem weten dat ik het bedrijf ooit zou willen overnemen. Dat heeft Jan onthouden: een half jaar geleden kwam de vraag of ik dat nog steeds wilde.”

Snel weer rijklaar

Bij Allparts Elmu staan flexibiliteit en betrouwbaarheid voorop. “We hebben een goed team, geven gespecialiseerde trainingen en leveren goede service, heel veel technische kennis, A-merk onderdelen en maatwerk. Banden en ruitenwissers zijn vrij universeel, maar veel andere onderdelen zijn merkspecifiek. In onze magazijnen staat een voorraad van duizenden soorten artikelen zoals remblokken, schokbrekers, noem maar op. We worden twee keer per dag beleverd met nieuwe voorraden en ’s nachts worden materialen in de nachtsluis gedeponeerd. Acht keer per dag rijden onze chauffeurs naar garagisten om spullen af te leveren, want autobezitters willen dat hun auto snel weer rijklaar is.”

“Dankzij de adviezen van Geert-Jan Berning van Cygnus Nijmegen ben ik nu de trotse eigenaar van Allparts Elmu Automaterialen”

Financiële gegevens overzichtelijk op een rij

“Een bedrijfsovername is een heel andere business, daarom ging ik op zoek naar een expert. Je kunt zo’n traject niet tot een goed einde brengen zonder de adviezen van mensen die weten waar ze het over hebben. Via mijn verzekeringsman kwam ik in contact met Geert-Jan van Cygnus. Mensen in mijn omgeving bleken hem te kennen en deelden positieve ervaringen. Ik benaderde hem met de vraag wat hij voor ons kon betekenen. Een vrijblijvend gesprek volgde en Geert-Jan zag er wel wat in. Samen zijn we gaan kijken naar de overnamemogelijkheden. Geert-Jan heeft alle financiële gegevens overzichtelijk op een rij gezet, partijen benaderd en bekeken welke mogelijkheden het beste zouden uitpakken. Hij heeft er veel voor gedaan en uiteindelijk een gunstige financiering bij een bank afgesloten.”

Van collega naar ‘chief’

“In dit geval had corona een positief effect, omdat de overheid startende ondernemers op dit moment steunt en de rentes heel laag zijn. Daar heb ik zeker voordeel van gehad.

Door de goede en prettige samenwerking tussen Geert-Jan Berning, mijn verzekeringsman Erwin Basten, de accountant en Sander Meeuwissen van de ABN AMRO is het overnametraject heel snel en voorspoedig verlopen. Ik ben er trots op dat ik nu de eigenaar ben van een bedrijf dat vooruitloopt op het uitbreidende elektrische wagenpark en zo met de garagebedrijven de toekomst ingaat. Voor het team was het wel vreemd; eerst waren we collega’s en nu ben ik ineens de ‘chief’. Dat was een kleine omschakeling, maar ik heb alleen maar positieve reacties gekregen – ook van klanten. In januari bestaan we tien jaar, dat zullen we niet zomaar voorbij laten gaan; we gaan er een leuk feestje van maken!”

Benieuwd wat onze adviseur Geert-Jan van Cygnus Nijmegen ook wellicht voor jouw (potentiële) onderneming kan betekenen? Neem dan hier contact met hem op.

Financieringsscan aanvragen

Krijg snel inzicht in jouw financieringsmogelijkheden.

Vind een financierings-specialist

Door heel Nederland staan we voor je klaar. Maak vrijblijvend een afspraak