De dag van, financieringsspecialist Jan Heida

Het werk van een financieringsspecialist gaat altijd door. In onze nieuwe rubriek ''De dag van'' neemt iedere maand een van onze partners je een dag mee in zijn werkleven. Hoe ziet zijn agenda eruit? Wat houdt hem bezig? Vandaag neemt Jan Heida, partner bij Cygnus Friesland je mee.
financieringsspecialist friesland

10.00 uur: Financieringsoverleg

Vandaag start ik de dag samen met alle Cygnus collega’s voor het online financiering overleg. Tijdens het overleg bespreken we de lopende opdrachten en waar iedereen mee bezig is. Zo proberen we optimaal van elkaars kennis en ingangen gebruik te maken.

13.00 uur: Afspraak met MKB ondernemer in zwaar weer

Om 13.00 uur heb ik een gesprek gepland staan met een ondernemer die in zwaar weer zit. Een prachtig bedrijf die helaas ook door Corona een harde klap heeft gekregen. Het traject is vorige week begonnen en vandaag presenteer ik hem mijn bevindingen, geef ik hem uitzicht en maken we meteen een plan voor de komende 3 tot 6 maanden. Ik verheug me op de glimlach als teken van uitzicht op perspectief.

·      En waarom?

Ik vind het fantastisch te zien hoe mensen zich weer kunnen herpakken. Samen met ondernemers willen we breder kijken dan alleen het probleem of de tegenslagen die hij ondervindt, inzicht helpen geven en op zoek gaan naar mogelijke verbeteringen of alternatieven. Maar ook dat er meer is dan het bedrijf en de sores die dat met zich meebrengt.

14.45: Telefoongesprek met een ondernemer

In de auto word ik gebeld door een ondernemer die ik al jaren begeleid. Eindelijk heeft hij de mogelijkheid om zijn bedrijfspand te kopen en wil graag met mij in overleg hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Geweldig natuurlijk en ik vraag hem alvast de documenten die hij beschikbaar heeft op te sturen zodat ik deze tijdig kan doornemen en het gesprek met hem gedegen kan voorbereiden. Morgen bezoek ik hem op zijn bedrijf om de plannen te bespreken.

17.00 uur Video overleg met financier

Ik sluit de dag af met een video overleg met een financier. De laatste bespreking voordat de offerte naar de klant wordt gestuurd. Er zaten nog wat haken en ogen aan, waar ik het niet mee eens was. Dit is netjes opgelost en inmiddels heeft de ondernemer de offerte geaccepteerd. De klant tevreden dus ik tevreden.

Vragenvuur

·      Waarin onderscheid jij je?

Ik heb oprechte interesse in de ondernemer en zijn of haar bedrijf. Door het persoonlijke contact kan ik vertrouwen krijgen in de plannen om zo de beste financiering te regelen of een goed advies te geven. Door het veranderde financieringslandschap zijn er veel aanbieders en je merkt dat ondernemers vaak ‘door de bomen het bos niet meer zien’. Cygnus kan hier écht toegevoegde waarde bieden, omdat wij een hechte samenwerking hebben met een select aantal partijen.

·      Wat vind jij het mooiste van je vak?

Van de ondernemer horen hoe hij is gekomen tot ondernemen en zien hoe hij invulling geeft aan zijn passie. Vandaar uit de ondernemer helpen en ondersteunen met de ontwikkeling van zijn bedrijf. De ambities helpen realiseren.

·      Waar wil je over vijf jaar na nu staan, als ondernemer?

Over vijf jaar wil ik mijn vaste klantenkring nog verder hebben uitgebouwd in de regio. Als trusted advisor fungeren voor bedrijven waar ik regelmatig contact mee heb over de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Uiteindelijk krijg ik de meeste energie van de relatie opbouwen met Mkb ondernemers dus daar ga ik voor.

·      Tot slot: Welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Bepaal de stip op de horizon, waar je naartoe wilt met je bedrijf over vijf of tien jaar. Stel vervolgens een beperkt aantal realistische doelen (maximaal drie) voor het komend jaar, die een stapje zetten naar die stip op de horizon. Kijk na afloop van iedere maand wat er gerealiseerd is. Formuleer vervolgens één verbeterpunt waar je de komende maand aan gaat werken om je doelen te realiseren. 

Contact

Picture of Jurgen Aarts

Jurgen Aarts

Directeur

Neem contact op