“Een financiering buiten de gebaande paden biedt de ondernemer meer kansen”

cyngusbreda_autokar-5

Niek Wagemakers kreeg een mooie kans die hij niet voorbij kon laten gaan. Als eigenaar van Vakgarage Auto Kar in Steenbergen kon hij nu de hele locatie overnemen: het terrein van 7000 m2, het bedrijfspand, tankstation en woonhuis. Niek ging in overleg met de vorige eigenaar en startte een zoektocht naar financiering. Al snel kwam hij terecht bij Cygnus.

Sinds 2019 is Niek Wagemakers eigenaar van Auto Kar. Hij wilde de locatie waar het bedrijf al sinds 1920 zit heel graag overnemen. “Voor banken was ik in de basis een startende ondernemer en daarom waren de mogelijkheden te gering om de financiering voor elkaar te krijgen. Mijn bank gaf de tip om contact op te nemen met Carsten van der Leek van Cygnus. Dat heb ik gedaan en ik heb een aantal gesprekken gevoerd met Carsten. In eerste instantie om af te tasten of we een klik hadden en of de financieringsvraag potentie had. Als een expert zegt dat het echt niet kan, dan houdt het op. Maar dat was zeker niet het geval.”

Stageloper wordt eigenaar

Niek begon ooit bij Auto Kar als stageloper en klom op tot verkoper, verkoopleider, bedrijfsleider en uiteindelijk tot eigenaar van deze van oorsprong Volkswagen/Audi-dealer. “Het is een bedrijf dat al heel lang bestaat”, vertelt Niek. “Niet altijd in deze vorm, want toen we in overleg met de importeur het dealercontract stopzetten, is de organisatie veranderd. Ik heb het bedrijf opnieuw mogen opbouwen. Naast dat we nog steeds Volkswagen- en Audi-minded zijn, is er nog iets anders bijgekomen: de Vakgarage formule. Met deze formule kunnen we ook klanten met andere automerken bedienen. Vakgarage Auto Kar geldt al heel lang als een zeer degelijke naam op een voor veel mensen vertrouwde plek in Steenbergen. Dat zorgt ervoor dat we onze trouwe klanten goed kunnen helpen.”

Zonder Cygnus was het niet gelukt

Na de eerste gesprekken onderzocht Carsten van der Leek een aantal scenario’s bij verschillende partijen om de aankoop van de locatie te kunnen financieren. “Hij schreef een duidelijk plan van aanpak voor mij. Zelf heb ik nog wat ideeën toegevoegd; ik wilde graag een combinatie van financiers maken en niet de totale verantwoordelijkheid en risico’s voor de langere termijn bij één partij leggen. Uiteindelijk is het ook zo uitgevoerd en zijn er verschillende financiers bij betrokken. We hebben samen aan een goede oplossing gewerkt. Het heeft geleid tot een financiering waar ik heel tevreden mee ben. Met hulp van Carsten is het financieringsverhaal opgetuigd en kon de aankoop gerealiseerd worden. Ik denk dat het zonder Cygnus niet was gelukt.”

De mogelijkheden zijn legio

Niek vindt dat het ook voor andere ondernemers belangrijk is om buiten de gebruikelijke paden te denken. “Je moet niet bang zijn om zo’n stap te zetten. Er zijn ondernemers die denken: als ik het bij een bank niet geregeld krijg, dan houdt het op. Maar de mogelijkheden zijn legio, daar ben ik inmiddels wel achter. De intermediair van Cygnus brengt je financiering in de meest geschikte vorm onder bij een geldverstrekker en kijkt daarbij niet alleen naar de traditionele vormen. Als ik een volgende stap maak, kijk ik toch ook weer naar een financieringswijze zoals nu via Cygnus. Ik denk dat dit ondernemend Nederland meer kansen biedt.”

Financieringsscan aanvragen

Krijg snel inzicht in jouw financieringsmogelijkheden.

Vind een financierings-specialist

Door heel Nederland staan we voor je klaar. Maak vrijblijvend een afspraak