Zorg voor financieel inzicht in jouw bedrijf

Krijg direct meer grip op jouw bedrijf

Meer grip op de ontwikkelingen binnen jouw bedrijf

Zonder financieel inzicht kan het succes van een onderneming ernstig worden belemmerd. Meer dan 60% van de bedrijven gaat hierdoor binnen de eerste 5 jaar failliet en voor degenen die de vijf jaar halen daalt dit doorgaans tot 73%. Gebrek aan financiële grip is dus vaak verantwoordelijk voor falende bedrijven.

Heb jij als ondernemer voldoende financieel inzicht?

Het in de gaten houden van de financiële gezondheid van je bedrijf kan lastig zijn. Om echt te begrijpen hoe je een succesvolle onderneming runt, moet je antwoord kunnen geven op de volgende vragen: 

  • Wat kost het om je bedrijf een dag open te hebben?
  • Wat is de kostprijs van je bedrijf?
  • Wat is de toegevoegde waarde?
  • Wat bepaalt de capaciteit van je bedrijf?
  • En wat is de maximale verdiencapaciteit van je bedrijf?
 

Met een gebrek aan financieel inzicht kunnen ondernemers het moeilijk vinden om de geldzaken van hun bedrijf in goede banen te leiden en kunnen zij geneigd zijn beslissingen te nemen op basis van hun instinct. Maar als de antwoorden op deze fundamentele vragen bekend zijn, levert dat kennis van onschatbare waarde op die een weloverwogen besluitvorming mogelijk maakt, zodat de financiën van je bedrijf floreren.

Onvoldoende financieel inzicht

Als het op succes aankomt, is een sterke grip op je bedrijf noodzakelijk. Weten hoe je effectief kunt managen en meer winst kunt genereren, geeft je de kracht om te blijven groeien. 

Andere interessante pagina's

Meer informatie ontvangen? Ja, graag!

Krijg meer grip op je bedrijf

Kan ik je helpen?

Zit je nog met vragen? Stel ze gerust; ik help je graag verder!

Leon Brouns

managing partner