Een subsidie voor jouw MKB-onderneming

Subsidies

Heb je een innovatief idee? Wil je investeren in energiebesparing, onderwijs, zorg of arbeid? Dan zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Of je subsidie kunt krijgen voor jouw MKB-onderneming of bedrijf, is afhankelijk van de activiteit. Van leerwerkplekken tot milieumaatregelen of een innovatie; er zijn veel mogelijkheden. Belangrijk is om je af te vragen of jouw ontwikkeling of bedrijfsactiviteit bijdraagt aan een ontwikkeling die gestimuleerd wordt door de overheid.

Hoe werkt een subsidie aanvraag?

De adviseurs van Cygnus hebben kennis van diverse subsidiemogelijkheden. De eerste stap is het laten toetsten van jouw initiatief, zo gaan we na of dit past binnen een subsidieregeling. Als we denken dat je in aanmerking komt voor een bedrijfssubsidie, dan beoordelen we het subsidiebudget en de voorwaarden. Wij begeleiden jou met het uitwerken van het projectplan, de begroting en een goed onderbouwde businesscase. Vervolgens dienen we de aanvraag samen met jou in. Als er een subsidiebeschikking komt, dan bekijken we samen met jou de voorwaarden en beoordelen de haalbaarheid. Vaak stelt de overheid als eis dat je een projectdossier bijhoudt en tussentijds rapportages maakt. Ook daarbij kunnen wij je begeleiden. 

Met Cygnus kun je sparren over de subsidiemogelijkheden binnen jouw bedrijf. We begeleiden jou van begin tot eind bij het verkrijgen van de subsidie. Ook daarna houden we de vinger aan de pols.

 

Cygnus heeft ons ondersteund gedurende het volledige financieringsproces. Van het finetunen van het businessplan tot het uit handen nemen van de financierings-uitvragen. ‘’Ik denk dat we nu betere condities bij de financiering hebben dan we zouden hebben behaald zonder Cygnus.’’

Arno Schuurink

CEO, VORM & LETTERS

9.2

96% beveelt Cygnus aan

4.5/5