Financieringsplan Cygnus maakt uitkoop compagnon mogelijk

Het uitkopen van een compagnon, het bedrijf alleen voortzetten en het bedrijfspand overnemen. Met die drie wensen klopte ondernemer Emiel van der Velden bij Cygnus aan. Het bleek een flinke uitdaging om de financiering rond te krijgen maar de adviseur van Cygnus bleef geloven in de goede afloop. “Ik ben ontzettend blij dat het gelukt is, ik kan nu zonder stress verder ondernemen.”

Twee compagnons startten zeventien jaar geleden Renoblast & Coatings in Mijdrecht, gespecialiseerd in het spuiten van autovelgen. Emile: “Omdat de zaken heel goed liepen, verhuisden we in 2013 naar een kooppand. Na jarenlang samen ondernemen, groeiden we als ondernemers uit elkaar. Ik wilde graag het bedrijf voortzetten maar moest dan wel mijn compagnon uitkopen. Mijn boekhouder verwees mij naar de financieringsexperts van Cygnus. Wilco Nederhof van Cygnus dook erin en zag een mogelijkheden. Hij stelde een plan op en verwachtte dat het niet te lang zou duren om de financiering voor elkaar te krijgen.”

Vertrouwen

Toch bleek de financiering een stuk lastiger dan gedacht. De eerste bank was heel positief, maar stelde de beslissing uit en zei uiteindelijk nee. Bij de tweede bank ging het net zo. “De bankmedewerkster was enthousiast tijdens haar bezoek en legde haar verslag voor aan de commissie. Die zette er een streep door. Inmiddels had ik er slapeloze nachten van; ik wilde graag verder kunnen ondernemen. Gelukkig bleef Wilco vertrouwen houden en legde contact met een derde bank.”

Lagere maandlast

“Wilco had bij het aanvragen van de financiering al heel veel voorwerk gedaan waardoor de lijnen heel kort waren. De bank wilde van alles weten, maar uiteindelijk kwam er een financieringsvoorstel. Half juni kon ik tekenen bij de notaris, dat was een hele opluchting. Wilco had zo’n lang traject ook niet verwacht, want mijn cijfers zijn goed. Wat het lastiger maakte, was dat ik iemand wilde uitkopen, het bedrijf alleen zou voortzetten én een pand overnam. In privé moest ik daarom mijn hypotheek verhogen, maar dat zorgt nu zelfs voor een lagere maandlast.”

Zelf kom je er helemaal niet uit

“Het was een heftige periode, maar gelukkig is alles heel goed geregeld. Ik ben blij dat de financiering uiteindelijk gelukt is. Ik ben enthousiast over de begeleiding van Cygnus. Als ik dit zelf had moeten regelen was ik er niet uitgekomen. Het fijne is dat er voor mij veel maandelijkse lasten zijn weggevallen. Aan de andere kant kan ik minder werk aannemen omdat ik alleen werk. Toch bevalt het me prima. Het was een sprong in het diepe, maar ik heb geen stress meer en dat is heel veel waard.”

Waarom Cygnus?

Financieringsscan aanvragen

Krijg snel inzicht in jouw financieringsmogelijkheden