Focus en grip voor ondernemers in crisistijd

Crisistijd blog mkb ondernemers met liquiditeitsproblemen

“Sinds het begin van de 1,5 meter afstand richtlijn, is er een schokgolf gegaan door ondernemend Nederland.. Wat ik bijzonder vind om te zien, is dat direct na de eerste schok er meteen bij veel ondernemers die wij tot onze klanten rekenen, behoefte ontstond aan actie”, vertelt Leon Brouns, oprichter van Cygnus. Franchiseorganisatie Cygnus begeleidt ondernemers bij bedrijfsfinanciering, liquiditeitsmanagement en balansmanagement.

Overzicht en inzicht

“Vandaag nog had ik een ondernemer aan de telefoon die aangaf: ‘Ik moet dingen nu acuut gaan veranderen, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen!’ Dat is heel begrijpelijk, als de eerste schok voorbij is, wordt het ook chaos, er staat veel op het spel. Je onderneming, de mensen, je vaste lasten die doorgaan. Met deze ondernemer heb ik een aantal video-calls ingepland en stap voor stap brengen we samen zijn situatie in kaart. Door dat gestructureerd te doen, komt er wat meer overzicht in de chaos en dat brengt meer rust. En vanuit rust kun je betere beslissingen nemen voor nu maar ook voor de langere termijn. Met het team heb ik een leidraad ontwikkeld waarlangs je overzicht kunt creëren. Dit hebben we het Cygnus Canvas genoemd. Je kunt dit canvas zelf of met hulp van je adviseur invullen. Omdat we het belangrijk vinden ondernemers goed te helpen, stellen we het Cygnus Canvas beschikbaar. Ondernemers die interesse hebben, kunnen hier het Cygnus Canvas downloaden. Je kunt ons ook altijd mailen dan sturen we je het canvas toe.

Cygnus Canvas aanvragen

Wil je je gedachten ordenen, meer focus en grip krijgen op je bedrijf in crisistijd? Stuur ons een mailtje en je ontvangt van ons het Cygnus Canvas. Het Cygnus Canvas is een heel handig hulpmiddel om meer grip te krijgen op jouw situatie en de opties die je hebt.

Contact

Picture of Jurgen Aarts

Jurgen Aarts

Directeur

Neem contact op