Is het interessant om een commerciële hypotheek te herfinancieren?

herfinancieren hypotheek

Er zijn verschillende redenen waarom een ondernemer of eigenaar van onroerend goed kan overwegen om zijn eigendom te herfinancieren. Sommigen zijn van plan hun onroerend goed te herfinancieren om de schuldenlast te verminderen. Anderen zijn op zoek naar een verlenging van de looptijd van hun hypotheek. En dan zijn er nog die commercieel onroerend goed hebben met een substantiële waarde (meer dan hun huidige hypotheeksaldo). Zij willen het vermogen van het onroerend goed gebruiken voor andere zakelijke doeleinden. In dit artikel zullen we enkele van de herfinanciering opties voor commerciële hypotheken bespreken.

Allereerst, wat is een zakelijke hypotheek?

Een commerciële hypotheek is een zakelijke lening die is gedekt door het eigendom van een bedrijf. Vastgoed dat gebruikmaakt van commerciële hypotheken omvat zakelijk onroerend goed van de eigenaar-gebruiker. Bijvoorbeeld kantoorgebouwen, winkelpanden, magazijnen, industriële gebouwen en fabrieken), evenals ontwikkelings- en investeringsvastgoed (zoals appartementsgebouwen en andere huurwoningen). Elke hypotheekverstrekker biedt verschillende soorten hypotheekleningen aan, variërend van zeer korte termijn (1-2 jaar) tot looptijden tot 25-30 jaar.

Hoe werkt een commerciële hypotheek?

Een commerciële kredietverstrekker begint het proces van het verstrekken van een commerciële hypotheek door eerst het krediet van de eigenaar van het onroerend goed te controleren. Door de waarde van het onderpand voor onroerend goed te bekijken en de cashflow van het commerciële onroerend goed (en het bedrijf) te analyseren. Elke geldschieter is anders in de manier waarop ze hun leningen onderschrijven, hoe ze de leningen structureren en hoeveel financiering ze bereid zijn te verstrekken in vergelijking met de waarde van het onroerend goed. Hoewel de meeste langlopende hypotheekleningen voor commercieel onroerend goed een looptijd kunnen hebben van 10-25 jaar, zijn er veel commerciële financieringsopties die snelle commerciële hypotheken kunnen bieden, variërend van 1-10 jaar.

Waarom zou je een commerciële hypotheek herfinancieren?

  • Lagere tarieven: profiteren van lagere tarieven is een geweldige manier voor bedrijven om geld te besparen op de kosten van hun hypotheek. Als je een hypotheek met aanpasbare rente op je bedrijfspand hebt en de marktrente daalt, wil je misschien je huidige hypotheek herfinancieren in een hypotheek met een lagere rente. Dit kan je veel geld besparen.
  • Langere voorwaarden: door de looptijd van je hypotheek te verlengen, kun je mogelijk de maandelijkse hypotheekbetalingen enorm verlagen. Door een termijn te verlengen van 3 jaar tot 25 jaar, worden de maandelijkse betalingen drastisch verminderd en kan de cashflow van het bedrijf worden verlicht.
  • Uitbetalen: als de waarde van een commercieel onroerend goed veel meer waard is dan het huidige hypotheeksaldo. Kan het slim zijn om van het onroerend goed dat eigen vermogen aan te boren door een uitbetaalde herfinanciering lening te krijgen. Een cash-out lening is vooral handig voor eigenaren die een pand willen uitbouwen of om het als ander werkkapitaal te gebruiken.

Soorten commerciële hypotheken

  • Commerciële hypotheek met vaste rente: is een lening die gedekt is door commercieel onroerend goed. Hierbij blijft de rente gelijk gedurende de looptijd van de lening die volledig wordt afgelost. Aangezien het rentetarief vaststaat, is ook de vaste maandelijkse betaling vereist door de eigenaar van het onroerend goed. Dit is vaak de geprefereerde rentestructuur. Omdat het een bedrijf of eigenaar van commercieel onroerend goed in staat stelt hun financiën voor de lange termijn te plannen.
  • Hypotheek met variabele rente : dit type lening verschilt van een hypotheek met een vaste rente doordat de rentetarieven worden aangepast op basis van een index. De voordelen van een hypotheek met variabele rente zijn dat wanneer de algemene rentetarieven dalen, de tarieven van de hypotheek van het onroerend goed dalen. Helaas, wanneer de rentetarieven stijgen, kan de vastgoedeigenaar verwachten dat zijn rentetarieven (en hypotheekbetalingen) zullen stijgen.
  • Aflossingsvrije hypotheken: bij dit type bedrijfshypotheek betaalt de eigenaar van het bedrijf alleen de rente over de hypotheek voor een bepaalde periode. De hoofdsom ongewijzigd. Het voordeel van een aflossingsvrije bedrijfshypotheek is dat de betalingen van de vastgoedeigenaar gedurende de looptijd beperkt zijn. Maar geen van de betalingen gaat daadwerkelijk naar de hoofdsom van de lening. De ondernemer zal aan het einde van de looptijd dus nog steeds vastzitten met een grote betaling.
  • Ballonbetalingshypotheken: dit type hypotheek voor commercieel onroerend goed wordt niet volledig afgeschreven. Waardoor de eigenaar van het onroerend goed een grote betaling moet doen aan het einde van de looptijd. Ballonhypotheekverstrekkers bieden zowel commerciële vastgoed leningen met vaste als verstelbare tarieven. Een voordeel van de hypotheekoptie met ballonbetaling is dat het een bedrijf helpt een deel van de kosten van het lenen uit te stellen tot later. Waardoor de schuldendienst wordt verlicht. Maar wanneer de termijn is voltooid, zullen ze een vrij grote betaling achterlaten.

Opties voor commerciële hypotheekherfinanciering:

  • Bancaire bedrijfshypotheken: een hypotheek bij een bank is meestal de optimale vorm van herfinanciering. Voor eigenaren van commercieel onroerend goed die hun maandelijkse hypotheekbetalingen willen verminderen of willen herfinancieren. Bancaire kredietverstrekkers bieden commerciële leningen met zeer interessante tarieven en ook met een lange looptijd tot 30 jaar.
  • Particuliere hypotheekverstrekkers: niet-bancaire particuliere commerciële leningen zijn leningen die zowel door particuliere investeringsgroepen als door particulieren worden verstrekt. Particuliere kredietverstrekkers van commercieel onroerend goed zijn niet gebonden aan veel van de beperkingen van een traditionele hypotheekverstrekker. Waardoor ze creatieve financieringsoplossingen kunnen bieden. Particuliere geldschieters bieden overbruggingskredieten, termijn leningen, herfinanciering en zowat alle soorten financieringsopties voor commercieel onroerend goed.

Kom eens op gesprek

Er zijn veel opties voor een zakelijke of onroerend goed investeerder om hun hypotheek te herfinancieren. In feite is het aantal beschikbare kredietverstrekkers dat hypotheekleningen voor commercieel onroerend goed aanbiedt enorm. Elk van deze kredietverstrekkers voor commercieel onroerend goed biedt verschillende tarieven, voorwaarden en structuren voor hun kredietfaciliteiten. Omdat er zoveel kredietverstrekkers en kredietopties zijn, kan het verkrijgen van de juiste lening voor je bedrijf lastig zijn. Als je hulp nodig hebt bij het herfinancieren van je zakelijke hypotheek, neem dan contact op met een van onze financieringsexperts. We helpen je graag bij het navigeren door het proces.

Contact

Jurgen Aarts

Jurgen Aarts

Directeur

Neem contact op

Her-financieringsscan

Vraag vrijblijvend de her-financieringsscan aan en ontdek wat de maandlasten, rente en voorwaarden zijn die je mogelijk kunt verwachten.