Lees hier alle blogs over: Kennisbank bedrijfsadvies

cygnus bedrijfssuccessen voor ondernemers

Als je wilt slagen, plan dan om te mislukken!

Heb je ooit van de spelregel gehoord: “Hoop op het beste, maar bereid je voor op het ergste”? Dat is precies hoe je als ondernemer te werk moet gaan. Niemand verwacht ooit te falen, maar als je er niet op voorbereid bent, kun je voor veel vervelende verrassingen komen te staan. Want, wanneer jij wel goed bent voorbereid, ben je veel beter in staat om je bedrijfsrisico’s te beheren. Maar, hoe ziet een mislukking eruit? Deze vier tips zorgen ervoor dat jij op alles bent voorbereid – en kunnen je bedrijfssuccessen een boost geven.

Lees verder

Trek op tijd aan de bel!

Wie heeft er ook last van? Een probleem vooruitschuiven. Doe ik morgen wel of overmorgen. We weten goed dat het probleem daarmee eerder groter wordt

Lees verder

Bedrijfspand kopen of huren – Hoe maak je de keuze?

Ooit heb je als ondernemer de keuze gemaakt om je bedrijfspand te huren of te kopen. Die keuze was helemaal afhankelijk van de situatie op dat moment. Je onderneming nu is niet meer de onderneming van toen en blijft zich ontwikkelen. Dat hoort ook bij ondernemen. Als je destijds voor huren gekozen hebt, zou je nu wellicht kiezen voor koop.

Lees verder
financiële tips voor bedrijven

Beter vandaag dan morgen actie ondernemen bij financiële problemen

Het ene na het andere bericht verschijnt over de problemen die ondernemers de komende maanden op zich af zien komen. Wel of geen volledige lockdown, gaan de steunmaatregelen door en kom ik daarvoor ook in aanmerking? Wat zijn de economische volgen? Kortom, er zijn enorme zorgen over de toekomst. Een enquête van ONL voor ondernemers en de stichting Mkb financiering in oktober laat zien dat 40% van de ondernemers binnen een half jaar liquiditeitsproblemen verwacht.

Lees verder