Grip op je bedrijfsgelden met de juiste liquiditeitsplanning

Liquiditeit

De grootste uitdaging voor elke ondernemer is zorgen voor voldoende cashflow. Dat je je rekeningen kunt betalen en dat je uitstaande facturenstroom overzichtelijk blijft. Kortom: wat komt er aan geld binnen en wat gaat er aan gelden uit? Het is essentieel om hier inzicht in te hebben zodat je altijd in staat bent om je rekeningen te betalen. 

Hoe zorg je voor genoeg liquide middelen?

Er zijn verschillende manier om als ondernemer de liquiditeit van je bedrijf te verbeteren. Hieronder volgen enkele vaak logische middelen om de liquiditeit van een onderneming te verbeteren.

Krijg advies van een bedrijfsadviseur

Stel vrijblijvend al je vragen of maak direct een afspraak met een
specialist bij jou in de buurt. 

Wat is het doel van een liquiditeitsplanning?

Met een goede liquiditeitsplanning weet je precies wat de geldstromen zijn binnen je bedrijf. De belangrijkste voordelen van een goede liquiditeitsplanning:

Je krijgt een totaalbeeld van je vaste lasten en je periodieke kosten.

Als je een goede liquiditeitsplanning hebt, kun je beter plannen wanneer je het best een investering kunt doen zoals machines aanschaffen.

Als je een totaaloverzicht hebt van je inkomsten en uitgaven op korte en lange termijn krijg je inzicht in wat je eventueel tekortkomt.

Met Cygnus krijg je grip op je zaak

De adviseurs van Cygnus hebben jarenlange ervaring opgedaan in de financiële wereld. Zij gaan met jou aan de slag om de financiële stromen binnen jouw bedrijf te ontrafelen. Zij maken alles hapklaar en inzichtelijk. Zo krijg je grip op je zaak. Bovendien kunnen zij meteen samen met jou je financieringsbehoefte bekijken en adviseren en begeleiden bij het aanvragen van een bedrijfsfinanciering.

  • Persoonlijk advies

  • Betrokken experts

  • Verantwoorde oplossingen

Kan ik je helpen?

Zit je nog met vragen? Stel ze gerust; ik help je graag verder!

Leon Brouns

managing partner

Cygnus bedrijfsadviseur Leon Brouns