Verbeter je liquiditeit en beschik op het juiste moment over kapitaal ​​

Liquiditeit verbeteren

Het zorgen voor voldoende geld om je rekeningen te kunnen betalen is essentieel. Ben je zoekende hoe je je je liquiditeit kunt verbeteren, dan is het een goed idee om met ons te sparren. Wij staan los van je bedrijf en kijken met een frisse financiële blik naar jouw organisatie. Hierdoor krijg je inzicht en de kansen en wij kunnen op bepaalde vlakken direct met je acties oppakken.

Liquiditeiten zijn essentieel voor jouw totale bedrijfsvoering

Hoe kun je je liquiditeit verbeteren?

Er zijn tal van mogelijkheden om je liquiditeit te verbeteren. Wij brengen eerst de geldstromen met je in kaart. Dit kunnen we doen aan de hand van een liquiditeitsbegroting. Daarnaast zoomen we specifiek in op zaken als:

Hoe ziet je betaaltermijn eruit en hoe zorg je ervoor dat je ook tijdig betaald wordt. Het is ook mogelijk om je debiteurenbeheer uit te besteden waardoor je zeker weet dat je gelden binnenkomen.

Samen gaan we na hoe je je winst kunt vergroten. Bijvoorbeeld door iets te doen aan je verkoopprijs, een slimmere inkoop en voorraden. 

Het is belangrijk dat je de betaalafspraken met je leveranciers en anderen nakomt. Het helpt wel om betalingen goed te plannen zodat je voldoende liquide middelen houdt.

We gaan na hoe jouw financieringsbehoefte eruitziet en wat je aan financieringen hebt lopen. Soms kunnen we kosten besparen door te kijken naar de mogelijkheden van herfinanciering.

Het kan helpen om een zakelijke lening aan te gaan. Wij kijken met je naar je financieringsbehoefte en begeleiden je bij het aanvragen van een bedrijfsfinanciering.

Wat kan je zelf doen om jouw liquiditeit te verbeteren?

Hoeveel geld heb jij nu op je zakelijke bankrekening staan waarmee je zaken kunt betalen zoals je personeel, je leveranciers en De Belastingdienst? Genoeg liquiditeiten (cash) is van essentieel belang om op korte termijn aan je betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Met het praktische e-boek van Cygnus krijg je zinvolle tips hoe je aan de slag kunt met je cashflow en je liquide middelen. Doe er je voordeel mee!

De vraag naar onze diensten bleef maar groeien kregen we de kans om een concurrent over te nemen. Cygnus heeft ons stap voor stap meegenomen op de weg naar de beoogde financiering. Op vrijdag ochtend om 11:30 gingen we live op vrijdag avond 20:30 was het bedrag binnen en kon de overname afgerond worden! Een mooi resultaat!

Jeroen Tokmetzis

EIGENAAr, De oldtimer specialist

9.2

96% beveelt Cygnus aan

4.5/5

Met Cygnus krijg je vat op je liquide middelen

De adviseurs van Cygnus hebben jarenlange ervaring opgedaan in de financiële wereld. Zij gaan met jou aan slag en maken inzichtelijk wat je kunt doen om je liquiditeiten te verbeteren. Bovendien kunnen zij meteen samen met jou je financieringsbehoefte bekijken en adviseren en begeleiden bij het aanvragen van een bedrijfsfinanciering.