Onafhankelijk financieel advies bij aankoop bedrijfspand

De heer Schelbergen is tandprotheticus en runt samen met de heer Camp een moderne praktijk voor onder andere protheses en gebitreparaties. “Wij zitten in een mooi pand in Venray dat we ruim 12 jaar huurden. Inmiddels hebben we het pand gekocht, hierbij hebben we ons laten adviseren door financieel adviseur Stephan Keijzers van Cygnus.”
Financieringsmogelijkheden Onafhankelijk financieel advies

“We wilden de financieringsmogelijkheden goed overwegen en met elkaar kunnen vergelijken. Het kopen van een bedrijfspand is een grote beslissing. Onze praktijk bestaat al heel wat jaren en tot nu toe hebben we alles uit eigen middelen gefinancierd. Het pand waar wij zitten huurden we al ruim 12 jaar. Onze buren hielden hier een kapsalon en zij gingen verhuizen. Wij wilden het gedeelte van de kapsalon wel bij onze praktijk betrekken. Om dat te realiseren, moest er wel het een en ander verbouwd worden. Maar ja, verbouwen doe je minder makkelijk als het pand niet van jou is. We gingen het gesprek aan met de eigenaar van het pand en die bleek wel bereid om het aan ons te verkopen”, aldus Schelbergen.

Voorwaarden vergelijken

Cygnus-adviseur Stephan Keijzers ging aan de slag met het financieringsvraagstuk. “Hij kwam met voorstellen en heeft offertes van verschillende geldverstrekkers met elkaar vergeleken. Uiteindelijk hebben we voor onze huisbankier gekozen. Het was prettig dat Stephan als onafhankelijk adviseur ons bij het traject heeft begeleid. Hij heeft verstand van zaken en wist de financieringsvoorwaarden helder aan ons uit te leggen. We hebben daardoor een weloverwogen keuze kunnen maken.”

Lagere lasten

De praktijk wordt verbouwd. “We gaan onder meer het aantal behandelkamers uitbreiden. Daarnaast gaan we de praktijk moderniseren zodat we voor de komende twintig jaar weer lekker vooruit kunnen. We zijn blij met onze aankoop, zeker ook gezien het feit dat we aan vaste lasten nu voordeliger uit zijn dan met de huur die we eerder betaalden. Bovendien voelt het prettig dat we nu investeren in een pand dat ook echt van ons is en waar we nog heel wat jaren met veel plezier hopen te werken.’

Wij wensen de heer van Schelbergen heel veel succes met de voortgang van de praktijk en bedanken hem voor de fijne samenwerking.

Contact

Jurgen Aarts

Jurgen Aarts

Directeur

Neem contact op