Ondernemer met zorghart blij met begeleiding Cygnus en financiering ABN AMRO

“De samenwerking met Cygnus en de ABN AMRO heb ik als zeer prettig ervaren. Leon Brouns van Cygnus hielp mij met alle financiële vraagstukken en de financieringsaanvraag. Het was ontzettend fijn te merken dat de medewerkers van ABN AMRO zo betrokken waren. Door de prettige samenwerking kan ik mij helemaal richten op de ontwikkeling van vestiging van Het Andere Wonen Unitashof in Heusden. We bieden een alternatieve woonvorm met zorg voor mensen met geheugenproblematiek”, vertelt ondernemer Bob de Beer.
Cygnus en Het Andere Wonen Asten

Bob de Beer is ondernemer in hart en nieren maar wel met een zorghart. “Ik ben altijd werkzaam geweest in de zorg. Drie jaar geleden maakte ik een uitstapje naar de horeca; dat was heel leuk en ik leerde veel over sales en commercie maar er ontbrak voor mij toch iets. Toen ik via een oud-collega in aanraking kwam met dit woon- en zorgconcept, wist ik gelijk dat het bij mij paste. Het Andere Wonen is een franchiseformule en biedt met kleinschalige woonprojecten een alternatief voor verpleeghuizen. Er zijn meerdere woonprojecten in Nederland, ik ben als franchisenemer verantwoordelijk voor de locatie Unitashof met 20 appartementen in Heusden. Het reilen en zeilen van de locatie is mijn verantwoordelijkheid, dat gaat van de begeleiding van de bouw, tot het aantrekken en aansturen van de medewerkers en het totale zorgaanbod. Doordat ik zelf ook op de locatie woon, ben ik heel direct betrokken en ken ik alle bewoners. De combinatie van ondernemen en het kunnen bieden van deze zorg vind ik ontzettend mooi.”

Cygnus bekend met franchiseconcept

Toen Bob besloot om te starten als franchisenemer, had hij een financiering nodig. “Het Andere Wonen heeft een samenwerking met Cygnus. Het is fijn dat Cygnus dit franchiseconcept goed kent en weet wat de kansen en risico’s zijn. Adviseur en eigenaar van Cygnus Leon Brouns trok vanaf het begin voor mij deze kar. Erg prettig want, zo kon ik mij richten op de bouw van de locatie en later het aantrekken van personeel. Bovendien kreeg ik veel ondersteuning vanuit de franchisegever.”

Maatschappelijke initiatieven financieren

Cygnus diende de financieringsvraag in bij ABN AMRO. Adviseur Sander Meeuwsen: “Het mooie is dat wij binnen de bank een team hebben dat zich richt op het financieren van maatschappelijke initiatieven zoals Het Andere Wonen. Dit team is vanuit de wens van medewerkers zelf ontstaan. Iedereen heeft namelijk persoonlijke feeling met maatschappelijke thema’s. We zijn dus erg gedreven om te kijken naar oplossingen. Toen Leon Brouns van Cygnus ons met het financieringsvraagstuk benaderde, zijn mijn collega (Raymond van Os) en ik in deze franchiseformule gedoken. Voor ons zijn de kaders van het franchisecontract van belang, net zo goed als de exploitatiebegroting en een gevoel krijgen voor de ondernemer. Prettig is dat er al 8 locaties draaien, dat is een mooie basis. We bezochten een collega franchisenemer in Waalre en natuurlijk zijn we ook bij Bob gaan kijken. Het is een prachtig zorgconcept midden in de samenleving met persoonlijke aandacht in combinatie met technologie zoals domotica. Door de helder geformuleerde aanvraag vanuit Cygnus, het gedegen franchiseconcept en de historie van Het Andere Wonen, konden we deze financiering verstrekken. Nu we de formule kennen, zullen we toekomstige aanvragen nog sneller kunnen behandelen.”

Welzijn staat voorop

In april kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwbouwappartement. “Vanaf de eerste dag waren we direct een bedrijf met 26 collega’s; van verpleegkundigen tot huishoudelijke hulpverleners. Sinds juni hebben we al 19 bewoners. Het is heel fijn dat we echt tijd en aandacht kunnen besteden aan mensen. Welzijn staat voorop. Ik ben blij dat ik hier mijn energie als ondernemer met een zorghart helemaal ik kan steken”, besluit Bob.

Financieringsscan aanvragen

Krijg snel inzicht in jouw financieringsmogelijkheden.

Vind een financierings-specialist

Door heel Nederland staan we voor je klaar. Maak vrijblijvend een afspraak