Cygnus Pro Deo

Baan verloren door de coronacrisis en wil je je eigen bedrijf starten? Cygnus helpt jouw gratis op weg bij jouw start-up!

Cygnus helpt jou gratis op weg!

Baan kwijt door corona? Misschien droomde je ooit al eens om voor jezelf te beginnen. Dan is het nu het moment daar om te onderzoeken of een eigen onderneming haalbaar is! De specialisten van Cygnus willen graag iets positiefs doen in deze crisistijd en willen jou in een aantal gesprekken gratis helpen bij het opzetten van je eigen onderneming.

Maandelijks hebben onze adviseurs een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je daarom nu aan via het contact formulier op deze pagina.

Neem contact op

Lisanne Brouns Marketing Directeur Cygnus

Herkenbaar?

Wil jij…

Ons aanbod

In een drietal gesprekken begeleiden wij jou bij deze drie onderwerpen:

1. Dromen, doelen en ambities helder krijgen

In het eerste gesprek maken we kennis en luisteren naar je ideeën, wensen en ambities. Zo krijg je zelf meer inzichten en helpen wij je gelijk met praktische tips.

2. Haalbaarheid van je idee

Een mooi idee zonder financieel fundament wordt lastig, samen met jou gaan we na wat de haalbaarheid is en waar je rekening mee moet houden. In dit gesprek krijg je helder wat er nodig is om te starten.                                                               

3. Opzetten van je bedrijfsplan

Cygnus heeft een mooi format voor een bedrijfsplan waar we samen met jou mee aan de slag gaan. Met dit bedrijfsplan heb je direct een stappenplan in handen. We maken het lekker concreet zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen met het verwezenlijken van je droom!

Baan kwijt en voor jezelf beginnen?

Cygnus helpt jou gratis op weg! 

Veel gestelde vragen

Bij Cygnus helpen wij MKB’ers door financiële, organisatorische en strategische vraagstukken op te lossen. Wij geloven dat MKB bedrijven in Nederland de bron zijn voor een fijne economische-, sociale-, en milieutechnische leefomgeving. Door ons poldermodel van ambitie, kennisdeling en samenwerking behoren relatief veel Nederlandse bedrijven tot de wereldtop.

Goede MKB-ondernemers zijn gedreven en vakkundige specialisten. Zij weten vrijwel alles over hun pro- ducten, klanten en markt. De Cygnus adviseur is een financieel en strategisch sparring partner om door kennis- deling en samenwerking de ambities van de ondernemer te vertalen naar de bedrijfsdoelstel- lingen. En een plan om de doelstellingen te realiseren. Wij krijgen energie van ondernemers die vooruit willen. Dat is de belangrijkste reden waarom we Cygnus zijn gestart.

Dit jaar gaat de geschiedenis in vanwege de pandemie van het coronavirus. Veel mensen worden geraakt door de maatregelen rond het coronavirus. Bedrijven komen stil je liggen en hierdoor verdwijnen er veel banen. Tegelijkertijd zijn er ook mensen die juist in deze tijd het lef hebben om te gaan starten met ondernemen. Als ondernemer in spé komt er veel op je af en moet je creatiever zijn dan ooit. 

Daarom willen wij in deze crisistijd iets positiefs doen. Onze financieringsspecialisten en bedrijfsadviseur hebben bij veel ondernemers aan de keukentafel gezeten. Met meer dan 25 jaar ervaring hebben wij dan ook veel bedrijven mogen begeleiden. Onze kennis en expertise zetten we dan ook graag in om ondernemers in spe te begeleiden naar het opzetten van een eigen bedrijf. 

Tijdens het Pro Deo advies traject wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke adviseur. Hij helpt jou in drie gesprekken bij het opzetten van je onderneming.

Aan het eind van het traject heb jij:

  • De haalbaarheid van jouw plannen kunnen toetsen;
  • Inzicht in de financiële kant van jouw potentiële bedrijf;
  • Heb je een ondernemingsplan en financieel plan opgesteld;
  • Weet jij of jouw plannen realistisch zijn en of jij je ondernemersdroom kunt gaan waarmaken. 

Om in aanmerking te komen voor Cygnus Pro Deo advies moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: 

  • Door corona ben je je baan verloren of je gaat deze verliezen;
  • Je wilt voor het eerst gaan ondernemen;
  • Je hebt je recent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel  (vanaf maart 2020) of je moet je nog gaan inschrijven.
  • Je hebt een (globaal) idee wat voor type bedrijf je wilt gaan starten. 

Het Cygnus Pro Deo traject is inderdaad een gratis service vanuit Cygnus voor jou als ondernemer in spé. Het traject bestaat uit 3 gesprekken en je ontvangt van ons een template voor het maken van een ondernemingsplan en financieel plan. Deze documenten vul je zelf in en bespreek je daarna met jouw persoonlijke adviseur. 

Mocht je na deze 3 gesprekken graag een vervolg geven aan de begeleiding, dan worden hier uiteraard wel andere afspraken over gemaakt.