Succesverhaal, De Typetuin vergroot marktaandeel door overname

cygnustilburg_bedrijfsovernamedeTypetuin

De aanleiding

Het huren van een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw werpt vruchten af voor Cygnus Tilburg. We kwamen in contact met een wereld die we totaal niet kenden – het verzorgen van typecursussen op scholen. En dan ook nog met één van de grootste partijen in Nederland. De Typetuin in Berkel-Enschot. Een onderneming met jonge gedreven bestuurders Richard Brouwers en Daniël Mulder met een groeiambitie. Niet alleen op het terrein van het verzorgen van typecursus, maar ook op het gebied van leerprogramma’s voor kinderen met een stevige uitdaging. 

De opdracht

Het in kaart brengen van de gehele markt aan typescholen met enige omvang en deze benaderen voor het peilen van de interesse ten aanzien van een potentiële overname. Vervolgens het proces begeleiden om tot een succesvolle acquisitie te komen. 

Het proces

Na de eerste algemene email naar alle partijen in de markt van enige omvang bleek de markt te bestaan aan een veelvoud aan soorten ondernemers. Van uitgeverijen die dit product in hun portfolio hebben tot aan de typecoach met een enorme passie voor werken met kinderen.

Na de eerste selectie bleven er een aantal partijen over waar de interesse bestond voor overname en de onderhandelingen begonnen met onder andere Type Instituut Noord te Nieuwleusen met gepassioneerde onderneemster Aliet Tempelman – Runhart. 

Het resultaat

Het proces verliep vlekkeloos van beide kanten en partijen hebben een goede klik, wat resulteerde in het tekenen van een overeenkomst op 4 November 2021. 

Succes gewenst met een succesvolle integratie!    

Contact

Picture of Jurgen Aarts

Jurgen Aarts

Directeur

Neem contact op