“We beginnen een groot gezin bestaande uit 16 mensen”

“Als je zelfstandig ondernemer wordt en flink gaat investeren, dan is het ontzettend fijn om bij de hand genomen te worden door een deskundige die de weg weet in de financieringswereld. Wij zijn goed geholpen door financieel adviseur Carsten van de Leek van Cygnus. Zijn begeleiding heeft ons veel tijd en gedoe bespaard en het is fijn dat hij ons goed heeft geadviseerd”, aldus ondernemer Eric de Haas.
Cygnus Financiering Het Andere Wonen Den Bosch

“We beginnen een groot gezin bestaande uit 16 mensen. Dat is zoals wij ons nieuwe werk zien”, vervolgt Eric. Samen met zijn vrouw Sibylla gaat hij aan de slag als ondernemer en franchisenemer in het zorgconcept ‘Het Andere Wonen’ in Den Bosch. Dit zorgconcept biedt zelfstandige woonruimte voor mensen met dementie en eventueel hun partner. Vanaf half april moet het nieuwbouwcomplex klaar zijn en worden de eerste bewoners verwelkomd.

Een fijne invulling van de dag

“Het is ons doel om bij te dragen aan een zo fijn mogelijke invulling van de dagen van onze bewoners. Kwaliteit van leven staat voorop en we willen zo goed mogelijk ingaan op de individuele wensen. We denken aan zaken als wandelen, fietsen, tuinieren, handwerken, spelletjes; we leggen ons oor te luister en proberen er dan aan tegemoet te komen. Niets moet, alles mag. Ons complex bestaat uit 16 appartementen, ze zijn allemaal verhuurd. Er komen zelfs vier echtparen hier wonen waarvan er een stel is dat al zestig jaar is getrouwd!”

Zorg met tijd en aandacht

Eric heeft al jaren ervaring in het werken in de zorg. Sibylla vindt het heel belangrijk dat mensen het goed naar hun zin hebben. “Dit zorgconcept maakt het, denken wij, mogelijk om meer tijd te kunnen besteden aan mensen. Hetgeen we allebei belangrijk vinden. We gaan op het complex wonen, dat betekent dat we altijd binnen een paar minuten paraat kunnen zijn. Voor het bieden van goede en professionele zorg hebben we inmiddels een team van 24 mensen samengesteld. Zij komen bij ons in dienst tussen half april en 1 mei.”

Steun aan hulp

“Het is een spannende tijd beaamt Eric. We hebben ons huis verkocht en gaan binnenkort verhuizen. We zijn druk met alles in goede banen te leiden. We staan voor een compleet nieuwe start en hebben er veel zin in. Gelukkig hebben we veel goede mensen om ons heen die ons goed hebben geholpen waaronder Cygnus. Neem zoiets simpels als het openen van een zakelijke bankrekening. De bank vertelde mij dat dit wel drie maanden kon duren. Carsten wist dit in een paar weken voor elkaar te krijgen. Hij wist precies wat we moesten aanleveren. Ook de nazorg hebben we als prettig ervaren, hij heeft nog eens goed meegekeken op de financiële situatie, wat erg prettig was. Met de juiste professionals om ons heen voelen we ons gesteund in deze mooie nieuwe uitdaging.”

Financieringsscan aanvragen

Krijg snel inzicht in jouw financieringsmogelijkheden.

Vind een financierings-specialist

Door heel Nederland staan we voor je klaar. Maak vrijblijvend een afspraak