Herstructurering, recovery of crisismanagement voor een nieuwe toekomst

Herstructurering

Zit je bedrijf financieel in zwaar weer? Heb je vaak te maken met rode cijfers? We begrijpen heel goed dat dit voor veel stress zorgt. Het kan ook zijn dat je een mooie omzet draait maar dat je nauwelijks winst maakt. Of je hebt een ander toekomstperspectief voor ogen. Dan kan herstructurering, recovery of crisismanagement een oplossing zijn. 

Bevindt jouw bedrijf zich in een crisis, ga je bijna failliet?

Bevindt jouw bedrijf zich in een financiële crisissituatie? Dan is het belangrijk dat je snel in actie komt om erger te voorkomen. We gaan na in welke situatie jouw organisatie zich echt bevindt, we doen een financiële analyse, luisteren naar jouw wensen en komen met een concreet plan. 

Wat is herstructurering van een bedrijf?

Letterlijk betekent herstructurering het opnieuw inrichten van je bedrijf. Het herstructureren van je bedrijf is een manier om problemen binnen je bedrijf op te lossen of juist te voorkomen. Afhankelijk van het doel en de mogelijkheden die er zijn, zoeken we met jou naar mogelijke oplossingen. De adviseurs van Cygnus zijn met name gericht op het financiële deel van bedrijven. Dat betekent dat we in eerste instantie kijken naar bedrijfskosten, opbrengsten, inkoop en verkoop. We gaan na wat mogelijke oplossingscenario’s kunnen zijn denk aan:

Recoveryrapport voor financiers

Heb je een bedrijfsfinanciering? Dan is het belangrijk dat de geldverstrekkers op de hoogte worden gesteld van je plannen. Wij maken samen met jou een gedegen recoveryrapport waarna we een afspraak met jouw geldverstrekkers maken. Daarbij streven we ernaar om jouw doelstellingen te realiseren. Daarbij blijven we heel realistisch en staan we met beide benen op de grond. Wij kunnen jou begeleiden om jouw bedrijf weer gezond op de rit te krijgen. Bekijk ook project- en interimmanagement of CFO op afstand.

Krijg advies van een financieringsspecialist

Stel vrijblijvend al je vragen of maak direct een afspraak met een
specialist bij jou in de buurt. 

Inzicht in jouw situatie met de corona impact scan

Het coronavirus kan jouw bedrijf behoorlijk op z’n kop hebben gezet. Hoe sta jij er financieel voor en wat zijn de mogelijkheden om goed bij te sturen en je bedrijf voort te zetten? Cygnus ontwikkelde de Corona ImpactScan. Met deze scan maken we snel inzichtelijk wat jouw omzetdaling betekent en of en hoe het mogelijk is het verlies op te vangen met behulp van steunmaatregelen of andere oplossingen. Wij begeleiden je vervolgens bij het formuleren en oppakken van noodzakelijke acties denk aan herstructurering van je bedrijf of het uitwerken van een financieringsconstructie. Houd het stuur stevig in handen, weet wat de mogelijkheden zijn en houd grip op je zaak! Neem contact op en wij helpen je direct.

Downloads

Kan ik je helpen?

Zit je nog met vragen? Stel ze gerust; ik help je graag verder!

Leon Brouns

managing partner

Cygnus bedrijfsadviseur Leon Brouns