Particuliere investeerders investeren in jouw onderneming​

Crowdfunding

Crowdfunding kan een interessante manier zijn om jouw financieringsbehoefte in te vullen. Bij crowdfunding stellen vaak particuliere investeerders geld ter beschikking. Investeerders worden vaak ook ambassadeur of klant bij de onderneming en dat is natuurlijk van extra toegevoegde waarde. Crowdfunding is steeds meer een gebruikelijke vorm van financieren en kan in enkele gevallen ook meer voordelen bieden dan een traditionele financiering via de bank. Ook is het mogelijk om verschillende vormen van financiering te combineren. Denk aan hybride- en stapelfinancieringen. De bank verstrekt bijvoorbeeld de rekening-courantkrediet en via een crowdfundingplatform verkrijg je een middellang krediet.

Wat is Crowdfunding?

Crowdfunding is het investeren met of uitlenen van relatief kleine bedragen door een grote groep investeerders aan particulieren of ondernemingen, meestal via een online platform. Alles wordt online afgehandeld. 

De vraag naar onze diensten bleef maar groeien kregen we de kans om een concurrent over te nemen. Cygnus heeft ons stap voor stap meegenomen op de weg naar de beoogde financiering. Op vrijdag ochtend om 11:30 gingen we live op vrijdag avond 20:30 was het bedrag binnen en kon de overname afgerond worden! Een mooi resultaat!

Jeroen Tokmetzis

EIGENAAr, De oldtimer specialist

9.2

96% beveelt Cygnus aan

4.5/5

Voordelen van crowdfunding

Crowdfunding biedt veel voordelen. Zo levert een crowdfunding-campagne veel naamsbekendheid op, de investeerders kunnen dienen als ambassadeur van het project, je kunt aftasten of het publiek wel zit te wachten op je product of dienst en een succesvolle campagne kan de opstap zijn naar een serieuze informal investor.

  • Inzetten als marketingtool

  • Marktonderzoek

  • Niet afhankelijk van de bank

Welk crowdfunding platform is geschikt?

Er zijn veel verschillende crowdfunding platformen op de markt. Er is een ruime keuze. Welk platform het meest geschikt is voor jou hangt van verschillende factoren af. In welke branche is je onderneming actief? Welke tegenprestatie wil de crowd ontvangen voor hun investering? En welk bedrag wilt je financieren? Alle platforms hebben hun specifieke mogelijkheden en hanteren hun eigen voorwaarden. Cygnus selecteert met jou het platform dat het meest geschikt is en bij je past.