Leasen, het financieren van bedrijfsmaterialen

Leasing

Materieel financieren voor je bedrijf is via Cygnus snel en eenvoudig geregeld. Wij bieden flexibele financieringsoplossingen voor equipment lease zoals kranen, containers, bouwmachines, wegtransport en maritiem materieel. In combinatie met verschillende leasevormen zoals operationele lease, financial lease en sale and lease back. Met lease heb je grip op de financiering en de kosten. De duur van de financiering is afgestemd op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. Dit voorkomt dat de financiering nog loopt als je het bedrijfsmiddel niet meer economisch verantwoord kunt inzetten. Daarnaast is het meestal niet gebruikelijk om andere zekerheden in onderpand te geven voor de financiering. Onze specialisten informeren je graag over de mogelijkheden van equipment lease. 

Zo werkt leasing

Kies je voor leasing, dan financiert de leasemaatschappij jouw bedrijfsmiddel, denk aan machines of apparaten. Het voordeel is dat je direct jouw bedrijfsmiddel kunt gebruiken zonder dat je heel veel werkkapitaal kwijt bent. Je betaalt in overzichtelijke termijnen het geleende bedrag terug. Afhankelijk van de leaseconstructie, krijg je het bedrijfsmiddel in bruikleen of word je direct zelf eigenaar. Cygnus gaat graag met je in gesprek over de verschillende leaseconstructies die er zijn en welke het best bij jouw wensen past.

Vormen van leasing

Bij financiële lease sluit je als het ware een lening af. De leasemaatschappij financiert de volledige aanschafwaarde (100% financiering) van bijvoorbeeld de nieuwe machine. Je bent eigenaar van deze machine en betaalt de financiering in termijnen terug. Bij een financial lease draag je het economisch risico (waardevermindering).

Bij operational lease blijft de leasemaatschappij juridisch en economisch eigenaar van het object dat je leaset. Je huurt als het ware een object. Bij operational lease kun je ervoor kiezen om naast het gebruiksrecht nog extra diensten zoals onderhoud, reparaties en verzekeringen af te nemen. Aan het einde van de leaseperiode neemt de leasemaatschappij het object weer terug. Of ze bieden je het object aan voor de op dat moment geldende marktwaarde of een vastgestelde prijs.

Creëer werkkapitaal met een sale and lease back-constructie

De tijd dat alleen in de vastgoedsector kapitaal vrijgemaakt werd via een sale and lease back-constructie ligt ver achter ons. Ben je als ondernemer op zoek naar kapitaal om innovatie of groei te financieren? De kans is groot dat je dit al in huis hebt. Staan er bij jou op de balans bedrijfsmiddelen die je kunt verkopen? Denk hierbij aan groot materieel, zoals een hijskraan, vrachtwagens of bouwmachines. Dat kapitaal dat daarin vast zit, kun je vrijmaken door middel van sale and lease back. Met sale and leaseback verkoop je je bedrijfsmiddelen. Deze huur je vervolgens terug via een leasecontract. Zo beschik je direct over extra liquiditeit.

Kenmerken sale and leaseback