Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over Cygnus? Misschien is deze al eens eerder gesteld. Kijk daarvoor in de lijst hieronder. Staat je vraag er niet bij? Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Cygnus is een landelijke organisatie met verschillende kantoren gevestigd in Nederland. Daarmee zijn we een van Nederlands snelst groeiende intermediair organisaties. We helpen ondernemers om hun bedrijf op een financieel gezonde manier door te zetten. Dit doen we door ondernemers te begeleiden bij financieringsoplossingen. Ook kun je bij ons terecht voor bedrijfsadvies en liquiditeitsproblemen. Cygnus is er voor jou, de ondernemer. Wij zijn proactief en bieden je oplossingen waar je zelf misschien niet aan gedacht hebt. Wij zijn altijd op zoek naar de perfecte oplossing, zodat jij kunt blijven ondernemen. Onze kernwaarden zijn persoonlijk, betrokken en daadkrachtig en de Cygnus adviseurs zijn dagelijks bezig om onze kernwaarden in praktijk te brengen.

Cygnus is er voor ondernemers die vooruit willen…

Bij Cygnus kan je als ondernemer onder andere terecht voor:

 • Financieel advies;
 • Bedrijfsfinanciering;
 • Vastgoed financieringen;
 • Financieringsplan;
 • Bedrijfsadvies;
 • Interim-management;
 • Parttime CFO;
 • Bedrijfsoverdracht of -opvolging;
 • Financiële herstructurering en begeleiding bij bijzonder beheer;

 

Duurzaamheid vinden we belangrijk. Wij kiezen voor duurzame relaties, duurzaam advies en duurzame financieringsoplossingen. We leveren niet zomaar advies of zomaar toegang tot een financiering. Maar we creëren financiële ruimte en groeimogelijkheden en streven ernaar dat jij als ondernemer op je best kan presteren.

Wil je onroerend goed aanschaffen, investeren in bedrijfsmiddelen, wil je een ander bedrijf overnemen of heb je bedrijfskapitaal nodig? Dan kun je daarvoor een zakelijke lening of zakelijk krediet afsluiten. Dit kan bij een bank, maar er zijn ook andere geldverstrekkers zoals private investeerders. Bij Cygnus bieden we je alle financieringsmogelijkheden onder één dak. Wil je de kans op slagingskans van je financiering vergroten, zorg dan voor een goede voorbereiding, want dat is het halve werk. Zorg ervoor dat je de volgende documenten en gegevens in orde hebt:

 

 • Wat is je financieringsbedrag?
 • Wat is je financieringsdoel?
 • Recente jaarcijfers
 • Heb je afschrijvingen op je bedrijfsmiddelen?
 • Zijn er lopende zakelijke leningen of leasecontracten?
 • Hoeveel eigen middelen kun je inbrengen?

 

Ook is het belangrijk jezelf de vraag te stellen, waar wil je met je bedrijf naar toe? Waar sta je over 5 jaar? Zorg ervoor dat die ambities passen bij jouw financieringsbehoefte en financieringsbedrag. Zet je aanvraag duidelijk en helder op papier. Op deze manier kun je veel mogelijke bezwaren of tegenwerpingen van financiers opvangen. Heb je voldoende cashflow? Zijn je klanten kredietwaardig? Wat is de verhouding tussen het eigen en vreemd vermogen van je bedrijf? Als je deze en andere vragen van tevoren kunt beantwoorden sta je al veel sterker.

Via onze website vraag je eenvoudig in 2 minuten je financiering aan. Hiervoor hebben we enkele algemene informatie van je nodig zoals de KVK-gegevens van je bedrijf en je contactgegevens. Na je aanvraag gaan wij direct voor jou aan de slag. Binnen 24 uur weet je nemen we persoonlijk contact met je op en bespreken we je plannen en wensen. Je aanvraag is geheel vrijblijvend en je zit nergens aan vast.

Financiering aanvragen

Cygnus vind het belangrijk dat je weet wat je ons betaalt voor de diensten die we leveren. 

Het eerste gesprek is voor onze rekening. Hieraan zijn dus geen kosten verbonden en is geheel vrijblijvend. Tijdens het eerste gesprek bespreek je met de adviseur jouw plannen wensen. Op basis daarvan geeft de adviseur inzicht in de stappen die nodig zijn om jouw plannen en wensen te realiseren en hoe Cygnus je daar bij kan helpen. De adviseur informeert je vervolgens over de bijbehorende kosten voor de vervolgstappen. 

De Cygnus adviseur informeert je tijdig op welk moment je met welke kosten te maken krijgt. Dat bedrag wordt vermeld in de offerte. Tot het moment dat we samen tot een overeenkomst zijn gekomen zijn de gesprekken voor rekening van Cygnus. We zijn daarover altijd transparant en duidelijk. 

Meer informatie? Lees meer over de werkwijze van Cygnus.

Je kunt contact met ons opnemen via telefoon, e-mail, whatsapp of onze chatfunctie op deze website. Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 08.00 – 20.00 uur. Op momenten dat wij niet bereikbaar zijn kun je altijd een bericht achterlaten, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je vragen te beantwoorden.

Contact

 • Dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur: 020 – 2200821 
 • E-mail algemene vragen: info@cygnus.nl
 • E-mail voor nieuwe of lopende aanvragen: aanvragen@cygnus.nl
 • Stel je vraag of opmerking via WhatsApp, telefoonnummer +31 6 41788695. We streven ernaar om binnen 60 minuten te antwoorden.

Is je vraag niet beantwoord?

afbeelding Lisanne Brouns werknemer Cygnus

Voor algemene vragen neem contact op met onze customer service.

Foto van Leon Brouns directeur Cygnus

Neem contact op over nieuwe of lopende aanvragen met Leon Brouns. 

financieringsscan aanvragen inzicht in financieringsmogelijkheden

Voor vragen over betalingen en administratieve zaken neem contact op met met Jurgen Aarts