Gepassioneerde eigenaren geven Studio Dansu met hulp van Cygnus een enorme boost

Dans- en sportschool Studio Dansu in Huizen kwam zeventien jaar geleden in andere handen en groeide sindsdien enorm. Vanaf een zaal waar een paar lessen werden gegeven, breidde eigenaresse Lara Roos haar studio steeds een stukje verder uit. In 2013 sloot haar partner Elzelien Roos zich aan bij het team. Zij runnen de school nu tien jaar samen, met heel veel succes.

“We begonnen in een half pand en huurden er vervolgens de andere helft bij”, vertelt Elzelien. “Met het hele pand ter beschikking konden we het aantal lessen flink uitbreiden en Studio Dansu een enorme boost geven. We hebben inmiddels vier zalen op twee locaties, op driehonderd meter van elkaar. Met ons topteam van vierentwintig mensen geven we wekelijks rond de honderdtien groepslessen in sport, dans en ontspanning aan kinderen vanaf anderhalf tot ouderen in de negentig, dus eigenlijk voor alle leeftijden. Met veel plezier geven we vorm aan Dansu, samen met onze leuke en gezellige sporters, docenten en baliemedewerkers. Het is heel leuk als je iets doet wat uit je hart komt; en helemaal mooi dat wij deze passie samen delen.”

Vertrouwensband is belangrijk

De dames huurden beide panden, totdat ze onlangs de kans kregen om een van de twee locaties aan te kopen. “Dat leek ons een mooie stap. Om te beoordelen of het haalbaar is, moet je alles gaan uitpluizen rond hypotheken en financiering. En daar hebben we weinig verstand van, en ook veel te weinig tijd voor”, zegt Lara. “We vonden het een stuk verstandiger om een financieel adviseur in te schakelen die ons hierbij zou kunnen helpen. Via Look Forward Administratie & Advies hebben we het verzoek neergelegd bij Wilco Nederhof van Cygnus Utrecht-West. Hij heeft er erg veel tijd in gestoken en ons geweldig begeleid. Wilco kwam regelmatig bij ons op locatie en nam alle tijd om ons beter te leren kennen en te zien hoe ons bedrijf reilt en zeilt. We bespraken onze wensen, de verschillende mogelijkheden en hoe Wilco ons het beste kon helpen. Er ontstond een vertrouwensband en dat is belangrijk, want je gaat grote stappen zetten op een gebied waar je zelf onvoldoende in thuis bent. Wilco heeft het allemaal duidelijk uitgelegd en ons goed geadviseerd. Niet alleen over de hypotheek en de financiering daarvan, maar daarbuiten gaf hij ons ook veel waardevolle tips en trics.”

Samenwerking Cygnus goud waard

“Wij hebben superveel energie en nog een heleboel dromen”, zegt Lara. “Het is goed om je te realiseren dat je niet overal verstand van hebt. Voor gedegen financieel advies kan je beter aankloppen bij een expert. Natuurlijk betaal je daarvoor, maar als je bedenkt hoeveel tijd en frustratie het scheelt… De samenwerking met Cygnus was ons goud waard. We konden altijd bij Wilco terecht voor adviezen, zelfs buiten kantooruren. Hij dook overal in, wij zijn hem echt heel dankbaar. Als je een partij zoekt die je kunt vertrouwen, zou ik Cygnus zeker aanraden.”

Waarom Cygnus?

Financieringsscan aanvragen

Krijg snel inzicht in jouw financieringsmogelijkheden