‘Ondernemers met passie de juiste weg ophelpen, is het mooiste om te doen’

Wilco Nederhof, medewerker Rabobank Rijn en Veenstromen. 
Woerden, 16 november 2017. Beeld: Marlies Wessels

Persoonlijk advies en maatwerk. Dat is waar Cygnus voor staat, en laten dat nou precies de kernwoorden zijn die Wilco Nederhof al zijn hele carrière in de financiële dienstverlening toepast. “Ik heb veel ondernemers gezien die nèt te laat ingrepen om hun onderneming door moeilijke periodes heen te loodsen. Zij krijgen vaak niet de juiste begeleiding vanuit het accountantskantoor. Deze kantoren zijn goed in het maken van een jaarrekening, maar daar blijft het vaak bij. Terwijl de jaarcijfers kunnen aangeven dat het noodzakelijk is om in te grijpen of bij te sturen. De ondernemers krijgen geen persoonlijke begeleiding. En dat is nou juist waar je een ondernemer écht kunt helpen. Dat is de trigger geweest om mij aan te sluiten bij Cygnus.” 

De passie van Wilco is het begeleiden van ondernemers bij financiële vraagstukken. De passie en focus van de ondernemer horen bij het ondernemen te liggen, is hij van mening. Wilco is sinds 1 mei 2021 aangesloten bij Cygnus. Zijn werkgebied is Utrecht-West, waaronder zijn woonplaats Woerden, Montfoort, De Ronde Venen en Stichtse Vecht vallen. Zijn doel is om ondernemers in de regio te ontzorgen als het op de financiën aankomt. “Over een jaar hoop ik een mooie portefeuille met klanten te hebben opgebouwd die ik help bij een gezonde toekomst. Ik sta dan in de regio bekend als een eerlijke en betrouwbare tussenpersoon waar je afspraken mee kunt maken.” 

Persoonlijke aandacht

Want daar schort het nog weleens aan, hoort Wilco om zich heen. “Ik proef dat er veel vraag is naar deskundigen waarmee ondernemers om tafel kunnen zitten om te sparren over hun situatie. Wat is haalbaar, wat niet? Wat is mogelijk en in welke financieringsvorm? Dat zijn vragen waarvoor ze tegenwoordig bij banken niet meer terechtkunnen. De bankensector gaat steeds meer automatiseren. En ja, online valt er weinig te overleggen. Mijn doel is om samen te kijken naar de beste mogelijkheden die passen bij die specifieke onderneming. Ik vind het prachtig om de passie bij een ondernemer te ontdekken. Passie is heel belangrijk. Iedereen kan een zaak beginnen, maar zonder passie zal dit over het algemeen nooit een toekomstbestendige onderneming worden. Gepassioneerde ondernemers de juiste weg ophelpen, dat is het mooiste om te doen.”

Breed georiënteerd

Wilco heeft een indrukwekkende bancaire achtergrond. Sinds 1988 was hij werkzaam bij de Rabobank. In het begin adviseerde hij particulieren, maar hij stapte al snel over naar de zakelijke dienstverlening. “Het ondernemerschap, het contact met ondernemers en de diversiteit onder ondernemers trokken mij veel meer aan. Het werk voor ondernemers is heel divers en uitdagend.” Binnen de Rabobank heeft de financieel expert veel verschillende rollen vervuld. Van accountmanager tot financieringsspecialist en bijzonder beheer. “Ik ben hierdoor bekend met alle facetten binnen de zakelijke dienstverlening. Dit maakt dat ik een brede visie heb en breed inzetbaar ben.”

Zelf ondernemer

Wilco heeft ervaring met het ondernemerschap. In 2011 besloot hij voor zichzelf te beginnen als zakelijk adviseur. Dit resulteerde in meerdere interim-opdrachten bij onder meer zijn voormalige werkgever. Dit bleek echter niet wat hij wilde doen. “Op deze manier was ik nog steeds niet bezig met het zelfstandig ondernemerschap. Ik wilde op persoonlijke titel ondernemers ondersteunen bij financiële vraagstukken. Dat ben ik in 2017 gaan doen. Als eenpitter is het echter lastig om een netwerk op te bouwen. Ik heb gesprekken gevoerd met andere financiële dienstverleners, maar alleen met Cygnus had ik een echte klik. Hun filosofie sluit aan op de mijne. Ondernemers kunnen van mij verwachten dat ik open en eerlijk ben. Als zij iets verlangen dat niet haalbaar is, dan zal ik dat ook laten weten. Ik laat iedereen in zijn waarde, luister naar hun verhaal en wil samen tot een juiste oplossing komen.”             

Contact

Picture of Jurgen Aarts

Jurgen Aarts

Directeur

Neem contact op