Trusted advisor zijn voor MKB-ondernemers is het mooiste wat er is

Geert Jan Berning trusted advisor Cygnus Nijmegen

“Binnen het ondernemerschap heb je natuurlijk te maken met life-events, marktwerking en concurrentie. Maar er kunnen ook onverwachte gebeurtenissen ontstaan die je bedrijfsvoering beïnvloeden zoals nu het coronavirus. Ondernemers die op volle toeren draaiden, stonden opeens op nul. Dat is bijzonder heftig. Dan is het fijn dat je direct met iemand die buiten je bedrijf staat in alle vrijheid kunt klankborden”, vertelt Geert-Jan Berning, franchisepartner bij Cygnus Nijmegen.

“We zijn een franchiseorganisatie van bedrijfs- en financieel adviseurs en we richten ons op MKB-ondernemers. We hebben allemaal flink wat ervaring in de financiële wereld. Wij fungeren als trusted advisor, klankbord en sparringpartner van de ondernemer. Daarnaast zou je ons kunnen omschrijven als de ‘vertalers’ tussen geldverstrekkers en ondernemers. Wij snappen wat ondernemers willen maar we weten ook welke informatie geldverstrekkers nodig hebben om financieringen te verstrekken. Ik vind het fantastisch om tussen beide werelden in te werken en om ervoor te zorgen dat ondernemers echt verder kunnen met het realiseren van hun doelstellingen.”

Wij spreken de taal van de bank en de ondernemer

“Daar waar de standaardoplossingen ophouden, kunnen wij vaak net nog even wat creatiever zijn in mogelijkheden. Laatst nog heb ik een ondernemer kunnen helpen die twee keer eerder voor een financiering was afgewezen. Als ik in het ondernemersverhaal geloof, dan wil ik heel graag de financieringsoplossing mogelijk kunnen maken, anders slaap ik niet rustig. Wij proberen het verhaal en de motivatie van de ondernemer goed te doorgronden en omdat wij de taal van in dit geval de bank spreken, is het gelukt om de financiering rond te krijgen. Dat is natuurlijk waar we het voor doen.”

Bedrijfs- en persoonlijk financieel advies 

Naast bedrijfs-en financieel advies vanuit Cygnus, begeleidt Geert-Jan ondernemers ook bij hun persoonlijke financiële zaken zoals pensioen- en vermogensopbouw. “Vanuit het perspectief van een ondernemer, vormen bedrijfsmatige en persoonlijke geldzaken vaak een geheel. Voor hen is het daarbij makkelijk om één aanspreekpunt te hebben. In mijn aanpak probeer ik altijd de mens achter de ondernemer te leren kennen. Het is heerlijk om in de verschillende keukens te mogen kijken en een bijdrage te kunnen leveren aan het vergroten van het succes van de onderneming.”

Contact

Picture of Jurgen Aarts

Jurgen Aarts

Directeur

Neem contact op