“Met hulp van Cygnus kon ik mij inkopen in het bedrijf”

inkopen bedrijf dankzij cygnus

Dertig jaar is Bram Ladestein, en toch al ambitieus genoeg om op zoek te gaan naar mogelijkheden om zich in te kopen bij het bedrijf waar hij werkt. Hij riep daarbij de hulp in van Cygnus. “Financieel adviseur Carsten van der Leek begreep waar ik naartoe wilde en heeft mij het hele traject goed begeleid. Hij behartigde mijn belangen, maar dacht ook mee met de andere eigenaren”, vertelt hij.

Ruim zeven jaar geleden kwam Bram binnen bij Webelephant in Breda als developer/programmeur. Hij groeide door tot lead developer, team lead en is nu technisch directeur. “Webelephant is een full service e-commerce bureau. Voor onze klanten als Van Asten Babysuperstore en SkiWebShop verzorgen wij alles met betrekking tot online winkelen: bouwen van de webshop, online marketing, strategieën en adviezen. Omdat wij de combinatie aanbieden, hoeft de klant niet voor het ene probleem naar het marketingbureau en voor het andere naar de webbouwer.”

Niet zo thuis in financiële zaken

Bram speelde al een tijdje met de gedachte om mede-eigenaar te worden. “Anderhalf jaar geleden begonnen de gesprekken daarover. Een van de drie eigenaren wilde eruit stappen en ik kreeg de kans om aandelen over te nemen. Ik ben niet zo thuis in financiële zaken en had dus iemand nodig die daar alles van weet, want voor mij was dit een hele stap. Via google kwam al snel uit bij Cygnus. Ik vulde een contactformulier op de website in en werd diezelfde dag gebeld door Carsten.”

Deal gesloten

“In heel weinig woorden was het vraagstuk: regel een financiering zodat ik me kan inkopen bij Webelephant. We spraken het verhaal eerst met z’n tweeën door en gingen daarna om de tafel met de andere eigenaren om te horen hoe zij erover dachten en wat voor hen mogelijk was. Zij dachten aan 10% van de aandelen, maar omdat er eenderde beschikbaar was, adviseerde Carsten om voor de volle 33% gaan. We kwamen vrij snel tot overeenstemming met de andere eigenaren en bespraken met elkaar wat nodig was om het rond te krijgen; we moesten iemand uitkopen en de randzaken afhandelen. Daarna ging het erom waar we het geld vandaan konden halen, want bij een grote bank lukte dat niet.”

Meedenken met het bedrijf

“De aanpak van Cygnus was heel doeltreffend, Carsten was erg betrokken en wilde overal bij helpen. Hij trad op als mijn persoonlijk adviseur, maar dacht ook mee met de andere eigenaren en het belang van het bedrijf. Dat was heel fijn voor ons allemaal. Carsten heeft een private financier weten te vinden waar we uiteindelijk een deal mee sloten. We zijn nu weer met drie eigenaren en hebben allemaal een evengroot aandeel, tot ieders tevredenheid. Nu de nieuwe structuur rond is en kortgeleden intern werd gepresenteerd, willen we met Webelephant verder gaan professionaliseren. Daar zijn we met een extern adviseur druk mee bezig. Op termijn zal het aantal fulltimers worden uitgebreid van 25 naar 40, een flinke groei. Cygnus heeft ons geholpen bij het kunnen zetten van nieuwe stappen.”

Financieringsscan aanvragen

Krijg snel inzicht in jouw financieringsmogelijkheden.

Vind een financierings-specialist

Door heel Nederland staan we voor je klaar. Maak vrijblijvend een afspraak