Neem controle over je financiën – maak je bedrijf duurzamer

Als ondernemer is duurzaamheid een belangrijk thema geworden. Ondernemers verduurzamen omdat ze dit willen én omdat het moet vanwege de milieudoelstellingen. Aan je bedrijf verduurzamen zijn kosten verbonden. Er zijn subsidies beschikbaar; maar je zult vrijwel altijd ook zelf een deel moeten investeren. Wil je jouw bedrijf duurzamer maken? Met het huidige aanbod van kredietverstrekkers is het gemakkelijker dan ooit. Van energiezuinige warmtepompen en LED-verlichting tot vergroening van je wagenpark en betere isolatie – er zijn tal van opties beschikbaar. De financiering ervan hoeft ook niet moeilijk te zijn; de tijd is voorbij dat je hiervoor een uitgebreide financiële administratie nodig had. Ontdek vandaag nog nieuwe mogelijkheden met een innovatieve financieringsoplossing!

Waar begin je?

Het is duidelijk dat duurzaamheid een hoeksteen van het moderne bedrijfsleven is geworden. Van biologische zeep tot meubels, diverse bedrijven over de hele wereld ondernemen actie om milieubewuster en milieuvriendelijker te worden – hoewel het voor bepaalde bedrijfstakken een hele uitdaging kan zijn om duurzame praktijken in hun bestaande product- of dienstenaanbod op te nemen. Niettemin kan elke organisatie met toewijding en vindingrijkheid stappen in deze richting zetten door impactvolle veranderingen door te voeren die blijvende positieve gevolgen hebben voor zowel onze planeet als het succes van de onderneming.

Maak je bedrijf toekomstbestendig

Leer hoe je jouw bedrijf toekomstbestendig houdt met onze duurzame financieringsoplossingen! Van het verbeteren van de energie-efficiëntie en het verminderen van afval tot het investeren in hernieuwbare bronnen, er zijn verschillende manieren waardoor je kunt zorgen dat je bedrijf voorop blijft lopen.

Kiezen van de juiste bedrijfsfinanciering?

Welke bedrijfsfinanciering het beste bij jouw plannen past, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Zo kun je o.a. kiezen voor een zakelijk krediet of een zakelijke lening. Om je een goed beeld te geven van de verschillende vormen leggen we deze hieronder aan je uit. 

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet is een uitstekende manier om onverwachte of tijdelijke tekorten op te vangen. Met een vaste limiet heb je toegang tot het geld wanneer en hoeveel je nodig hebt; je betaalt alleen rente over wat wordt opgenomen.

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening wordt vaak gebruikt om een eenmalige, grote uitgaven te doen. Of het nu gaat om het aanschaffen van machines, het investeren in een auto of website, of zelfs het stimuleren van groei en uitbreiding. Er zijn talloze mogelijkheden voor bedrijven van elke omvang om te profiteren van deze financiële oplossing. Ook is het een zeer geschikte manier om geld te lenen om je bedrijf te verduurzamen.

Bepaal je duurzaamheidsstrategie

Het is gemakkelijk om klein te beginnen als je veranderingen binnen je bedrijf doorvoert, maar als je echt een impact wilt maken, is het belangrijk om een plan te hebben. Streef hoog en stel doelen met vijf jaar in het vooruitzicht. Begin met een realistisch doel voor jezelf te stellen en verdeel dit in haalbare subdoelen die je zullen helpen je uiteindelijke ambitie te bereiken.

Bespaar direct

Heb je een goede oplossing nodig om je duurzame projecten te financieren? Dan ben je bij Cygnus aan het juiste adres. We werken samen met verschillende geldverstrekkers die puur kijken naar het doel van je financiering en niet naar je totale bedrijfsresultaten. Daardoor kun je ook in aanmerking komen voor een duurzaamheids financiering als de bedrijfsresultaten op dit moment niet optimaal zijn. Investeer in een elektrische auto of zonnepanelen en je vermindert niet alleen de impact op het milieu, maar bespaart ook meteen geld, want er kunnen momenten zijn dat de rente lager is dan de maandelijkse energierekening – waardoor je elke maand onmiddellijk kunt besparen!

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze duurzaamheidsadviseur Arjen Bosch.

Waarom Cygnus?

Financieringsscan aanvragen

Krijg snel inzicht in jouw financieringsmogelijkheden